skola-uceniciCentar javne bezbjednosti Prijedor, povodom početka drugog polugodišta školske godine preduzeće niz preventivnih aktivnosti kako bi se postigao što veći stepen bezbjednosti djece u saobraćaju.

U dosadašnjem periodu izvršeno je snimanje stanja putne infrastrukture, saobraćajne signalizacije, kao i oznaka na kolovozu u zonama svih osnovnih i srednjih škola na području CJB Prijedor, sa ciljem da se obezbjedi što veća bezbjednost djece na trasama kretanja od kuće do škole i obrnuto. Takođe, organizovan je i održan radni sastanak sa predstavnicima školskih ustanova, predstavnicima jedinice lokalne samouprave i drugim subjektima koji su uključeni u sprovođenje planskih aktivnosti na zaštiti djece školskog uzrasta u saobraćaju.

S tim u vezi, policijski službenici CJB Prijedor, će u narednom periodu pojačati prisustvo policijskih službenika u zonama škola, a naročito u periodu početka školskih smjena.

Centar javne bezbjednosti Prijedor još jednom apeluje na vozače da povećaju oprez pri vožnji, a naročito u zonama škola zbog početka drugog polugodišta školske godine.

CJB Prijedor
Foto – arhiva