srna-naida stegicInspektori su tokom prošle godine na području Prijedora obavili 2.439 kontrola, čime je broj od 1.980 planiranih kontrola na godišnjem nivou prebačen za 123 odsto.

Vršilac dužnosti šefa Odsjeka za inspekcijske poslove Naida Stegić kaže da je osnovni razlog za povećan obim posla inspekcijskih organa bila vanredna situacija tokom maja kada su Prijedor zahvatile katastrofalne poplave.

“U tom periodu su bili maksimalno angažovani svi inspektori, tako da se tada drastično povećao broj vanrednih kontrola koje su se odnosile na pregled trgovačkih, ugostiteljskih i proizvodnih objekata u plavnom području”, rekla je Stegićeva.

Ona je dodala da je u tom periodu, osim kontrole životnih namirnica i njihovog isključivanja iz upotrebe u slučaju neispravnosti, vanredno kontrolisana i voda za piće.

“Inspektori su donijeli 765 rješenja po raznim osnovama i izdali 107 prekršajnih naloga, čija je ukupna vrijednost 103.950 KM, dok je vrijednost ostalih efekata rada inspekcije 54.987 KM”, potvrdila je Stegićeva.

U Odsjeku za inspekcijske poslove zaposleno je 13 inspektora.

SRNA