U okviru 8.kola Omladinske Premijer lige BiH, juniori Rudar-Prijedora gostovali su u Mostaru gdje su ostvarili novi trijumf u ovogodišnjem šampionatu.

Bila je ovo već peta prvenstvena pobjeda mladih Prijedorčana, i bez potcjenjivanja prethodnih, zasigurno najvrijednija jer je ostvarena u gostima protiv lidera šampionata, ekipe koja je u prethodna dva kola slavila u susretima sa Željezničarom i Sarajevom.

Ispraćajući mlade fudbalere u petak na noćenje, predsjednik Rudar-Prijedora Darko Milunović poželio im je da se vrate sa bodovima, a oni su ga poslušali.

Izabranici trenera Srđana Marjanovića su u meč ušli sa respektom prema protivniku ali bez bojazni, svjesni da u duelu sa favoritom nemaju šta da izgube.

Kako je prvi dio meča odmicao, mladi “rudari sa Sane” bili su svjesni da se mogu nadigravati sa domaćinom i ostvariti povoljan rezultat.

Igrala se 35. minuta kada su Prijedorčani iz prekida “ponovili” akciju sa susreta protiv vršnjaka iz banjalučkog Borca.

Filip Mikić je odlično centrirao, Dragan Bilbija sjajno skočio, nadvisio svoje protivnike i glavom smjestio loptu iza leđa Milovića za vođstvo Rudar-Prijedora.

Bio je to “hladan tuš” za domaće a rezultatom 0:1 otišlo se na odmor.

Imali su igrači Zrinjskog u nastavku inicijativu ali su juniori Rudar-Prijedora od prvog do posljednjeg naprosto izgarali na terenu sprečavajući opasnije situacije pred golom Trninića.

Do kraja su mreže mirovale za veliku radost i slavlje Prijedorčana koji su tako srušili dosadašnjeg lidera sa prve pozicije.

Petim trijumfom, uz dva remija i porazom još u prvom kolu, juniori Rudar-Prijedora su stigli do 17 osvojenih bodova i trećeg mjesta na tabeli.

U narednom kolu na Gradski stadion stiže juniorska ekipa sarajevskog Olimpika i to će biti lijepa prilika da mladi “rudari sa Sane” nastave sa “žetvom” bodova.

Zrinjski: Rudar-Prijedor 0:1 (0:1)

Mostar
Stadion: HŠK Zrinjski
Gledalaca: 30
Sudija: Elmedin Padalović (Konjic)
Strijelac: Bilbija u 35. minuti
Žuti kartoni: Radoš (Zrinjski), Marjanović-trener(Rudar-Prijedor)

Zrinjski
Milović, Tiro(Jurić), Ramljak, Šuta, Radoš, Grgić(Knežević), Mičeta, Kurbaša, Škembić(M.Milićević), P.Milićević(Mihalj), Šilić
Trener-Dalibor Cvitanović

Rudar-Prijedor
Trninić, Trkulja, Marmat(Dejanović), Ratković, Kaurin, Krneta, Sadžak(Čunjalo), Bilbija, Drljača, F.Mikić(Mršić), Savić
Trener-Srđan Marjanović

Tekst – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com
Foto – hercegovina.info/hercegovina.in