Da stvari u Srpskoj demokratskoj stranci Prijedor odavno “ne štimaju” i da postoje dvije “struje” svima je poznato.

Ako je suditi prema posljednjim potezima ova stranka bi mogla čak i ostati bez svog odborničkog kluba u Skupštini grada Prijedora.

Kako nezvanično saznajemo, predsjednik Gradskog odbora Milan Tubin uputio je lokalnom parlamentu dopis o tome da su pojedini odbornici ove partije “suspendovani” iz kluba te stranke i da im se uskraćuje pravo da zastupaju SDS.

Prema našim informacijama riječ je o šefici Kluba odbornika SDS-a Jovani Panić, te njenim kolegama Sanji Rađenović i Slavku Švraki.

Podsjećamo, tokom prvog nastavka 24.sjednice Skupštine grada odbornik Ranko Kolar je u ime nove većine predložio Zaključak rekavši da to čini i u ime Kluba SDS-a.

Jovana Panić je to demantovala rekavši da je niko nije konsultovao nakon čega je u svojoj diskusiji šef odborničkog kluba SNSD-a Dalibor Pavlović rekao da je podršku za zaključak skupštinske većine garantovao predsjednik Gradskog odbora SDS-a Prijedor Milan Tubin.

Nakon toga glasanje Panićeve, Rađenovićeve i Švrake bilo je drugačije od glasanja skupštinske većine iako su na prethodnim sjednicama bili “na istim talasnim dužinama”.

Epilog svega je izgleda pomenuti dopis o “suspenziji” koji je upućen u Skupštinu grada.

Šta će se desiti dalje vidjećemo već u srijedu na drugom nastavku 24. sjednice.

Očekujemo da će i sekretar Skupštine Željko Škondrić dati svoje pravno mišljenje o svemu.

Nije jasno ni kakav je status dugogodišnjeg odbornika Ratka Stojića koji ove godine nije prisustvovao nijednoj sjednici.

Inače, cijenjeni prijedorski doktor je sa Panićevom, Rađenovićevom i Švrakom odlučio da umjesto Radenka Stijepića, prvopomenuta bude šef odborničkog kluba.

Pokušali smo dobiti komentar i pojašnjenje predsjednika GO SDS Prijedor Milana Tubina ali nismo uspjeli u tome.

Sa druge strane Jovana Panić je rekla da ništa ne zna oko “suspenzije” i da je od nas prvi put čula za nju.

-Nikakav dokument zvanično nisam dobila. I dalje sam član SDS-a, sa te liste sam izabrana, i dalje se smatram dijelom kluba, jer Statut SDS-a i poslovnik Skupštine grada ne poznaju termin “suspenzije” – dodala je Panićeva.

Tekst I foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com