Policijski službenici Policijske uprave Prijedor, Okružnom javnom tužilaštvu Prijedor, dana 28.08.2018. godine, podnijeli su izvještaj protiv lica inicijala G.S. (1974) iz Prijedora, zbog postojanja osnova sumnje da je počinilo krivično djelo „Zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja“.

Osumnjičenom se stavlja na teret da je u svojstvu zaposlenog lica jednog akcionarskog društva iz Banja Luke, Radna jedinica Prijedor, u toku 2017. godine, iskoristio odnosno prekoračio granice svog ovlašćenja, na taj način što je stambene objekte vlasništvo lica Z.P., O.H. i S.H., svi iz Prijedora, priključio na elektroenergetsku mrežu bez znanja i saglasnosti distributera, a što je u suprotnosti sa Opštim uslovima za snadbijevanje i isporuku električne energije i od pomenutih lica naplatio priključenje na elektroenergetsku mrežu.

Činjenjem navedenog krivičnog djela, osumnjičeni je oštetio akcionarsko društvo i pomenuta lica za iznos oko 7.679,88 KM, a za sebe ostvario protivpravnu imovinsku korist za iznos oko 2. 950,00 KM.

PU Prijedor
Foto – ilustracija