Iako su rukometašice „Mire“ i u trećem ovosezonskom meču u prvenstvu Premijer lige BiH ostale bez bodova, zaslužuju pohvale i u porazu od neprikosnovenog šampiona u prethodnim takmičenjima, ekipe “Gruda”.

Konačan rezultat glasio je 27:34(13:21).

Očekivano vođstvo Hercegovki u 17.minuti (4:14) uspjele su Prijedorčanke mini-serijom od 4:0 predvođene najefikasnijom igračicom susreta Duškom Tintor da sa više koncentracije u napadu u 22.minuti smanje na 8:14, ali su pred odlazak na odmor ponovo bile na -10 (10:20) u 27. minuti.

Zahvaljujući dobrim odbranama Marije Gligorević u nastavku domaće smanjuju razliku na šest golova manjka u 36.minuti (17:23), kada na suprotnoj strani Edina Demić golom otvara mini seriju Gruđanki od tri uzastopna pogotka i ubrzo opet nedostižnu do kraja razliku u 44.minuti (18:28).

– Utakmica je bila izuzetno teška. Znale smo da se radi o kvalitetnom protivniku. Pružile smo svoj maksimum i zadovoljne smo igrom-kratko je rekla u ovom duelu raspucana Tintorova.

Imala je razloga da bude zadovoljna trener „Mire“ Ljubica Ivetić, jer ovakva partija njenih izabranica ohrabruje pred naredno iskušenje.

Naime, očekuje se da će u novom megdanu u dvorani „Mladost“ u gradu na Sani ostvariti prvu pobjedu protiv tima “Hadžića”.

Znalo se da ovoga puta Prijedorčankama posljednja prepreka bila njihova dojučerašnja klupska drugarica, među stativama rivala, Darjana Vukliš, sa kakvim iskustvom su Amanda Marić i Andrea Prusina, brza u kontri Iva Vrančić, a neugodna u šutevima sa lijevog beka Nikolina Čutura.

– Očekivale smo ovakvo odmjeravanje snaga, s obzirom da znamo da je ove godine „Mira“ oslabljena, a možda je moja ekipa pomalo psihički nespremna ušla u utakmicu očekujući da će biti nešto lakša. Djevojke iz Prijedora su se jako borile, čestitam im, pružile su svoj maksimum. Međutim, rijetko komentarišem suđenje, ali me žalosti činjenica da je bilo ispod svakog nivoa, naravno i nivoa Premijer lige. Ukoliko su arbitri prvi put sudili, zaželjela sam im sreću, ali smatram da su do sada morali puno više naučiti da bi došli do elitnog bh.ranga – istakla je trener Gruđanki Zlata Zubac.

Mira: Grude 27:34(13:21)

Prijedor
Dvorana: „Mladost“
Gledalaca: 100
Sudije: Meho Hairlaković i Meho Salkić (obojica iz Cazina)
Sedmerci: Mira 6(6), Grude 4(2)
Isključenja: Mira 8 minuta, Grude 4 minuta

MIRA:
Pantoš, Pjević, Ćutković 3, Ganić, Suvajac, Tintor 13, D.Gligorević, Ćorić, Bilbija, D.Mutić 4, Sladaković 1, J.Mutić 4, Perišić 2, M.Gligorević-14 odbrana + 1 sedmerac

GRUDE:
Vukliš-14 odbrana, Marić 5, Čutura 9, Andrijanić, Nikić, Vrančić 8, Kraljević 4, Prusina 5, Milas, Demić 3, Azinović, Boras, Pandža

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com