Prema očekivanju rukometašice „Mire“, trećeplasirane u prošlom prvenstvu Premijer lige BiH, u susretu protiv drugoplasiranog Jedinstva Atlas Relaks doživjele su u prvom ovosezonskom predstavljanju pred svojim navijačima poraz 22:31(10:19).

Prijedorčanke su protiv Tuzlanki u čijim redovima su iskusne do prošlog proljeća njihove prvotimke Šejla Kararić i Adrijana Damjanović, a svojevremeno i Marijana Sorak već u 11.minuti imale četiri gola manjka (2:6).

Zahvaljujući u velikoj mjeri raspoloženoj na golu rivala Martini Šumelj koja je imala ukupno 18 odbrana i odlično je upošljavala saigračice u kontrama, već u 25.minuti kada je na semaforu stajao rezultat 6:18 bilo je jasno da će domaće teško prirediti iznenađenje.

U nastavku susreta domaće, koje se nisu predavale, predvođene raspoloženom na „crti“, kružnim napadačem Jelenom Mutić, uz dobre odbrane Marije Gligorević, koja je gotovo osam minuta ostala nesavladana, stižu na 14:19.

Do kraja stvar j u svoje ruke uzela najefikasnija igračica susreta Admira Zvekić, pa su na kraju gošće zasluženo trijumfovale.

– Tuzlanke imaju ekipu sa 16 skupih igračica iz različitih gradova naše države i šire i idu na prvo mjesto, a suprotstavili smo joj se u podmlađenom sastavu i dobro smo se nosili, jer naš prosjek starosti ne iznosi ni 20 godina. Razlika u golovima je više došla iz njihovih kontranapada i tehničkih grešaka koje smo ispoljili, više nego što su mogle da naprave nešto na našu dobro postavljenu odbranu. To me raduje i vjerujem da ćemo iz utakmice u utakmicu pružati sve bolje partije u odbrani, a i napadu, jer je bio nešto lošiji. Sem toga prvi susret na domaćem terenu bio je i dodatni pritisak da našoj publici pokažemo što znamo i možemo i da nam budu podrška, jer su nam u ekipi rukometašice ponikle u našem klubu sa malo njih sa strane – rekla je trener „Mire“ Ljubica Ivetić.

ŽRK „Mira“: ŽRK „Jedinstvo Atlas Relax“ (Tuzla) 22:31(10:19)

Prijedor
Dvorana: „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Tatjana Praštalo i Vesna Todorović (Banjaluka)
Sedmerci: Mira 4(2), Jedinsto Atlas Relaks 2(2)
Isključenja: Mira 4 minuta, Jedinstvo Atlas 10 minuta

MIRA:
Pantoš, Pjević 1, Ćutković 6, Veselinović, Suvajac, Tintor 3, D.Gligorević, Ćorić, Bilbija, D.Mutić 4, Sladaković 1, J.Mutić 7, Perišić, M.Gligorević

JEDINSTVO ATLAS RELAKS:
Mar.Šumelj, Škapur, Damjanović 1, Kararić 3, Belušević 2, Sorak 4, Omerović, Bošnjak, Rajković, Zvekić 10, Mat.Šumelj 6, Bajrić, Osmanović, Sikimić 1, Nikolovski 1, Kulić 3

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com