U derbiju 6.kola Prve lige Republike Srpske i okršaju bivših premijerligaša, lider na tabeli Rudar-Prijedor dočekuje u subotu u 16.30 časova na Gradskom stadionu Slaviju iz Istočnog Sarajeva, koju predvodi nekadašnji trener „rudara sa Sane“ Dragan Radović.

– U ovom nizu srijeda-subota očekuje nas jedan neugodan protivnik, koji je,možda, imao određenih kadrovskih problema na početku priprema, ali su se kada je prvenstvo počelo dodatno pojačali, doveli iskusne igrače Aleksandra Pušaru, Borislava Cicovića, Miljana Govedaricu i Aleksandra Milinkovića. Slavija sigurno ima respektabilan sastav, nego što to govore trenutni rezultati, predvođeni jednim od najiskusnijih trenera u našoj ligi. Iskreno se nadam da ćemo jednom organizovanom, disciplinovanom i borbenom igrom ostvariti pozitivan rezultat i iskoristiti da, kada smo već dospjeli na čelo tabele, tu i ostanemo. Nadam se da će to biti još jedan dodatni motiv mojim igračima i da će pružiti dobru partiju-naglasio je trener Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Strateg domaćih, kome će ovo biti stota utakmica na njihovoj klupi neće moći da računa na iskusnog „štopera“ Novicu Petrovića zbog tri žuta kartona i Demira Jakupovića, koji je povrijedio u poslednjoj minuti utakmice šesnaestine finala Kupa RS u Mrkonjić Gradu protiv Slobode, a u prethodna dva meča bio je najbolji na terenu i postigao tri gola.

– Sigurno je da nam neće biti lako protiv Slavije koja zaslužuje poštovanje. Naš cilj je jasan, bilo da igramo na domaćem ili gostujućem terenu, to je pobjeda. Nadam se da ćemo do nje doći uz pomoć naše publike i nastaviti uspješnu seriju u prvenstvu-rekao je „vezista“ Rudar-Prijedora Srboljub Jandrić.

ŽAL ZBOG ISPADANJA IZ KUPA RS

Jelisavac je izrazio žaljenje što protiv Mrkonjićana nije ostvaren pozitivan rezultat, jer su Prijedorčani imali namjeru da ostanu što duže u takmičenju za pobjednički pehar u Kupu RS i imaju još takmičarskih utakmica.

– Zbog nekih i privatnih problema pojedinih igrača morali smo da nastupimo u kombinovanom sastavu. Sloboda je više spretno i sretno došla do vođstva, imali smo peh u poluvermenu da su nam se dva igrača, Ranko Dekić i Nemanja Vejnović, žalila na povrede, bili smo prisiljeni da izvršimo izmjene, smanjili smo na 2:1 i kada smo očekivali da ćemo krunisati dobru igru izjednačenjem, nažalost, primili smo treći pogodak i nije bilo mogućnosti za povratak-rekao je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com