Pripadnici Odjeljenja za spašavanje na vodi Teritorijalne vatrogasne jedinice Prijedor, nakon privremene dvodnevne obustave potrage, od jutros su ponovo u potrazi za 17-godišnjom djevojkom koja je 5. marta, sa splava nedaleko od gradskog mosta, upala u rijeku Sanu.

Smirivanjem vodostaja rijeke Sane, jutros od 8.30 sati nastavljeno je pretraživanje lijeve i desne obale Sane, od Prijedora do ušća u Unu.

Kao i ranijih dana, u potragu su uključeni i vatrogasci iz Novog Grada, sa kojim će se sastati i vratiti se suprotnim stranama do mjesta odakle su pošli. Osim vatrogasaca, u potrazi učestvuju i članovi Ronilačkog kluba “Sana”.

– Pretraga je privremeno bila obustavljena 8. i 9. marta zbog ekstremnog rasta vodostaja koji je za 24 sata porastao za 270 centimetara, kada je u Prijedoru proglašen Prvi stepen odbrane od poplava, kazali su u Teritorijalnoj vatrogasnoj jedinici Prijedor.

Potraga za djevojkom traje sa prekidima od nedjelje, kada je prijavljeno da je upala sa splava u Prijedoru u rijeku Sanu.

Nestala djevojka, učenica Srednje mašinske škole, u subotu naveče je bila na proslavi 18. rođendana njene najbolje prijateljice. U Sanu je pala nesretnim slučajem, preko ograde splava na kojoj je sjedila i nestala u vodi.

Tekst – Faktor.ba
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

Vezane vijesti:

MALOLJETNA PRIJEDORČANKA UPALA U SANU: POTRAGA I DALJE TRAJE

TRAJE POTRAGA ZA DJEVOJKOM KOJA JE UPALA U RIJEKU SANU – FOTO/VIDEO

DETALJI TRAGEDIJE U PRIJEDORU: KAKO JE DJEVOJKA UPALA U SANU? – FOTO/VIDEO

NASTAVLJENA POTRAGA ZA MLADOM PRIJEDORČANKOM KOJA JE NESTALA U RIJECI SANI – FOTO

TRAGEDIJA U PRIJEDORU: MLADEN MARKUS POKUŠAO SPASITI DJEVOJKU KOJA JE UPALA U SANU

POTRAGA ZA NESTALOM DJEVOJKOM SE NASTAVLJA SUTRA: NEVRIJEME I VISOK VODOSTAJ SANE KOČE AKCIJU – FOTO