Iako se činilo da će „vezista“ Rudar-Prijedora Draško Lolić poslije povrede u posljednjem meču jeseni u prvenstvu Prve lige Republike Srpske na gostovanju zvorničkoj Drini imati teži povratak, pripreme su potvrdile suprotno.

Od „džokera“ sa klupe koji je za samo 545 minuta provedenih u igri uspio da postigne pet golova, izvjesno je da će 20-godišnjak, koji je prošao fudbalsku školu banjalučkog Borca, a u grad na Sani stigao „na pozajmicu“ iz premijerligaša BiH Krupe (Krupa na Vrbasu) ovog proljeća biti jedan od nosilaca igre „rudara sa Sane“.

– Najbitnije je da sam zdrav. Došao sam spreman na prozivku i sa ekipom prošao pripreme. Zimske su uvijek teške, dobro smo ih podnijeli, iako nismo imali baš neke posebno dobre uslove. Ipak, imali smo dovoljan broj prijateljskih utakmica za uigravanje. Dobro je na psihološkom planu što smo na osam odigranih mečeva, uz dva poraza i remi, ostvarili pet uzastopnih pobjeda sa kojima nastavamo borbu za bodove – priča Lolić.

Prvi rival Prijedorčanima, koji su na drugom mjestu, sa šest bodova zaostatka u odnosu na lidera Borca, u subotu na Gradskom stadionu je Zvijezda 09 iz Etno sela Stanišić.

Šef stručnog štaba Zlatko Jelisavac, uz kapitena Nemanju Marića i iskusnog Novicu Petrovića, koji moraju da pauziraju zbog žutih kartona, neće moći da računa ni na Ervina Ćatića, pošto je imao operaciju slijepog crijeva.

– Iako su Banjalučani već od javnosti proglašeni prvim favoritima za osvajanje šampionske titule, nećemo se predavati do kraja i pokušaćemo da ih ugrozimo. Idemo od protivnika do protivnika. Sada je najvažniji rival Zvijezda i želimo da startujemo pobjedom, a uvjeren sam da ćemo osvojiti sva tri boda. Naravno ne smijemo se zavarati činjenicom da smo u Semberiji slavili sa 1:0, jer neugodni su na strani, ali uz podršku vjernih navijača nadam se nastavku uspješnih rezultata – naglasio je Lolić.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com