Prijedorska policija istragom je utvrdila da je radnik obezbjeđenja G.G. teže povrijedio maturanta Srednjoškolskog centra “Nikola Tesla” iz Kozarske Dubice Danila Lazića, koji je brutalno pretučen ispred noćnog kluba “Opera” u tom gradu.

Od radnika obezbjeđenja privremeno je oduzeta službena legitimacije pripadnika obezbjeđenja, potvrđeno je iz Centra javne bezbjednosti Prijedor, a protiv G.G. će biti dostavljen izvještaj Okružnom tužilaštvu u Banjoj Luci.

Iz policije više detalja zasad nisu željeli otkrivati, s obzirom na to da, kako su nam kazali, istraga još traje i ostalo je joše nekoliko svjedoka koji trebaju biti ispitani.

Pretukli ga “iz čista mira”

Danilo Lazić se nalazi na kućnom liječenju nakon što su mu u subotu, pola sata nakon ponoći, ispred spomenutog noćnog kluba polomljena tri zuba i nekoliko rebara, nakon što su ga, prema riječima njegovog oca Rajka Lazića, koji je na svom Facebook profilu objavio sliku brutalno pretučenog sina, iz čista mira pretukli radnici “Sector Securityja”.

Kako je kazao Danilov otac, njegovog sina su radnici obezbjeđenja, nakon pogrešne obavijesti konobara da je došlo do nekog incidenta, izbacili napolje.

– Nakon toga dobio je udarac šakom u lijevu stranu glave. Potom je pao na podest od stepenica, gdje su ga udarali nogama. Jedno vrijeme ležao je u nesvijesti, dok nije došao njegov drug Goran, kojem je u cijeloj toj gužvi slomljena ruka, te su obojica završila u bolnici – rekao je Lazić.

On je najavio tužbu i protiv vlasnika kafića Dragana Majkića, kao i protiv radnika obezbjeđenja.

“Pali niz stepenice”

– Onesvijestili su ga i uprkos tome nastavili da ga udaraju i cipelaju. Ljudi koji rade u obezbjeđenju nemaju pravo da se ponašaju kao zvijeri, uniforma im ne daje pravo na to. Da je i remetio red mogli su da ga izbace, mogli su da zovu policiju, mogli su mnogo sta drugo. Ali ne, oni su se odlučili na na takav postupak. To nije prvi put da se takvo nešto desi. Ima njih vise pretučenih na ovaj ili onaj način. Tome se mora stati u kraj, zbog budućih žrtava, da ih ne lome te životinje u ljudskom obliku – kazao je odmah nakon incidenta Lazić.

S druge strane, Majkić je ustvrdio da Lazić laže, te je kazao da je mlađi Lazić pijan sa drugom došao u klub, te da su počeli praviti probleme kada je konobar odbio da ih usluži. Kako je kazao, radnik obezbjeđenja ih je tada izbacio napolje, ali ih nije tukao. Navodno su oni tada ponovo pokušali ući, pa su se, tvrdi Majkić, “spotakli i pali niz stepenice”.

Faktor.ba

Vezane vijesti:

MATURANTU PRIJEDORSKE SREDNJE ŠKOLE IZBIJENI ZUBI I POLOMLJENA REBRA – FOTO

KO JE PRETUKAO MLADIĆA NAKON NOĆNOG IZLASKA? “SEKTOR SEKJURITI” NEGIRA LAZIĆEVE TVRDNJE – VIDEO