Rukometašice prijedorske „Mire“ u podmlađenom sastavu bilježe kontinuiran uspjeh na domaćem i gostujućem terenu u Prvoj ligi Republike Srpske. Ekipa iz kola u kolo ostvaruje pobjede, a među mladim talentovanim Prijedorčankama je i Milica Grbić iz Kozarske Dubice. Ističe da je počela trenirati prije 13 godina i da se od prvog dana zaljubila u rukomet. Zahvalna je na dobrodošlici i gostoprimstvu u novoj sportskoj i životnoj sredini.

“Želim da se zahvalim svima što su me od prvog dana podržali i što su me prihvatili kao da sam odavde iz Prijedora. ‘Mira’ je na početku igrala Premijer ligu i nadam se da će nekada ponovo to dostići. Ja ću dati sve od sebe da pomognem koliko mogu”, kaže Milica.

U Ženskom rukometnom klubu “Mira” na poziciji pivota igra mlađana Tamara Malić. Kroz treninge i utakmice na rukometnom terenu je oko pet godina i kaže da joj je cilj da u budućnosti igra srednjeg beka. Vjeruje da će do kraja sezone Klub ostvariti još bolje rezultate.

“Do kraja sezone očekujemo što bolje mjesto na tabeli. Svakim danom treninzi su sve bolji i sve intenzivniji. Sve se više radi, napredujemo. Individualno radimo i vikendima. Trudimo se da postanemo što bolja verzija sebe pa onda i kao kolektiv”, naglašava Tamara.

U Klubu se nadaju skorijem usvajanju zakona o sportu i olakšicama za privrednike, što bi im omogućilo da mogu više sredstava izdvajati za sportske klubove. U upravi Kluba ističu da se nakon smjene generacija i podmlađivanja ekipe postiže planirani kontinuitet u radu i takmičarskim rezultatima.

“Mi smo ponosni na naše djevojčice koje su ostvarile četiri pobjede zaredom iako smo najmlađa ekipa u Prvoj ligi Republike Srpske. Ovo njihovo zalaganje može nam dati dodatni vjetar u leđa da nastavimo sa još boljim radom i okupimo što više djevojčica iz Prijedora i okoline u našem klubu. Vjerujem da će se u Prijedoru naći veliki broj privrednika koji će podržati sport i našu djecu koju odvajamo od ulice i obogaćujemo njihov život”, rekao je Aleksandar Drljača, predsjednik Upravnog odbora ŽRK “Mira”.

U sklopu redovnih aktivnosti lokalne uprave, ŽRK “Mira” obišao je Aleksandar Milješić, načelnik Odjeljenja za kulturu, međunarodnu saradnju, sport i nevladine organizacije. Istakao je da je interes grada da se što više mladih bavi sportom i obećao rukometašicama da uvijek mogu da računaju na pomoć lokalne zajednice.

“Došli smo evo u jednom pozitivnom sportskom ambijentu da obiđemo naše prijatelje, da oslušnemo njihov puls i da vidimo šta je to potrebno i kako bi Gradska uprava mogla još više da pomogne da se ovaj klub vrati na stare staze slave. Samim tim da dođu i neki novi uspjesi”, naglasio je Milješić.

Prilikom obilaska rukometašica “Mire”, načelnik resornog odjeljenja nije došao praznih ruku. Uručio im je nove lopte uz želju da nastave niz započetih dobrih rezultata.

kozarski.com