U Fudbalskom klubu Rudar-Prijedor, poslije treće provjere u okviru priprema za nastavak prvenstva Prve lige Republike Srpske protiv drugoligaša BSK-a, od kojeg su poraženi (0:2) u Krupi na Vrbasu, bez petorice povrijeđenih (Onjen Jaćimović, Dušan Milinković, Ognjen Davidović, Milan Šakić i zimsko pojačanje Mile Popović) imaju mnogo jasniju sliku o trenutnom potencijalu igračkog kadra.

-Pružili smo priliku igračima koji su na probi. Nažalost, mnogi od njih je nisu iskoristili, što govori i sam rezultat. BSK je disciplinovanom igrom zasluženo došao do pobjede, a mi nismo iskoristili svoje šanse, koje smo stvorili. Dobro je da se to dešava sada, ali izgleda da su i pojedinci „prespavali zimski san“, totalno ušli nespremni u pripreme – rekao je šef stručnog štaba Prijedorčana Zlatko Jelisavac.

Ipak po njegovim riječima još uvijek ima mogućnosti da se utiče na poboljšanje forme i ispravljanju nedostataka.

Izvjesno je da „rudari sa Sane“ polako i smanjuju spisak kandidata za prvi tim.

-Nismo uspjeli da se dogovorimo sa Vladanom Reljićem i Stefanom Tomašom. Njih dvojica ne ostaju u klubu, kao ni Aleksandar Munjiza, koji je protiv „romantičara“ iz Banjaluke zaigrao, ali je povrijeđen. Do ponedjeljka biće poznat i status Vedrana Panića i Harisa Harambašića. Izvjesno je da su nas u pauzi prvenstva napustili Borislav Dalić, Aleksandar Majdanac i Bojan Burazor, a uz Popovića stigao Srđan Malinović iz redova premijerligaša BiH Krupe – naglasio je Jelisavac.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com