gradska-uprava-prijedor-novembar-2016Na osnovu člana 5. tačka 3. Zakona o praznicima Republike Srpske („Službeni glasnik Republike Srpske“, broj: 43/07) i člana 77. Statuta Grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 5/15),gradonačelnikGrada Prijedora, donosi

ZAKLJUČAK

I
Na dan uspostavljanja Opšteg okvirnog sporazuma za mir u Bosni i Hercegovini 21. novembra, mogu da rade svi privredni subjekti (pravna lica i preduzetnici) na području grada Prijedora, u vremenu od 07,00 do 15,00 časova, osim privrednih subjekata pobrojanih u tački III Zaključka.

II
Privredni subjekti koji obavljaju proizvodnu i prerađivačku djelatnost mogu raditi na dan 21.11.2016. godine u skladu sa svojim potrebama i internim aktima koji regulišu pitanje radnog vremena zaposlenih.

III
Subjekti pobrojani u članu 5. Odluke o određivanju radnog vremena pravnim licima i preduzetnicima koji obavljaju trgovačku, zanatsku, uslužnu i djelatnost igara na sreću na području grada Prijedora („SlužbeniglasnikGradaPrijedora“, broj:2/14) i to :

-subjekti koji obavljaju djelatnost proizvodnje i prodaje hljeba, peciva, svježe tjestenine i kolača, s tim da je u vremenu od 00,00 do 06,00 časova dozvoljena samo šalterska prodaja,
-apoteke,
-benzinske pumpe,
-trgovačke radnje tipa „dragstor“,
-trgovačke radnje koje se nalaze u sklopu staničnih objekata,
kao i prodavnice pogrebnom opremom,

mogu da rade na dan 21.11.2016. godineu vremenu od 00,00 do 24,00 časa.

IV
Ovaj Zaključak se ne odnosi na privredne subjekte koji se bave ugostiteljskom djelatnošću, čije je radno vrijeme regulisano Odlukom o određivanju radnog vremena i izvođenju muzičkih i drugih sadržaja u ugostiteljskim objektima na području grada Prijedora („Službeni glasnik Grada Prijedora“, broj: 6/14).

V
Zaključak stupa na snagu danom donošenja, a biće objavljen u Službenom glasniku Grada Prijedora.

GRADONAČELNIK
Milenko Đaković