prijedor-konjuh-jesen-1Rukometaši Prijedora su u 4.kolu prvenstva Premijer lige BiH ostvarili drugu pobjedu (uz jedan remi i poraz), pošto su savladali ekipu Konjuha sa 37:34.

Poslije furioznog početka domaćih od 3:0, gosti iz Živinica postižu prvi gol u 5.minuti, do prvog izjednačenja stigli su sedam minuta kasnije (7:7), a imali u ga i u 21.minuti (12:12), da bi prvo poluvrijeme pripalo izabranicima Saše Babića rezultatom 17:15.

Iako se igralo u brzom ritmu sa dosta golova, Prijedorčani su u nastavku boljom odbranom i sigurnim napadom povećavali prednost i u 43.minuti stigli do osam golova viška (28:20), pa su napori tima, koji je vodio njihov nekadašnji uspješni trener Bojan Unčanin, da stignu bar do boda, ostali uzaludni.

U pobjedničkom sastavu posebno treba istaći „raspucane“ Srđana Savića, koji je preuzimao odgovornost šutevima u završnici meča, ali i do tada raspoloženog Mihaila Stošljevića, dok je je kod gostiju najefikasniji bio Mihret Husić.

prijedor-konjuh-jesen-2-Imali smo personalnih problema pred utakmicu, četiri „virozna“ igrača, a Stošljević nije trenirao četiri dana. Ipak, određene varijante koje smo radili su prošle, iako je u prvom poluvremenu odbrana „pucala“ gdje nije trebala. Kada smo to u drugom dijelu zatvorili, „odlijepili“ smo se i pobjeda nije dolazila u pitanje do kraja. Imam utisak da su nas svi potcjenjivali, smatrajući da ćemo imati nula bodova, a mi dođosmo do sedam. Čestitam svojim momcima na igri i borbenosti, a i gostima na korektnosti, međutim, smatram da smo mi više zaslužili ove bodove – istakao je strateg Prijedora Saša Babić.

S druge strane, Unčanin je čestitao Prijedorčanima na zasluženoj pobjedi, smatrajući, ipak, da je dijeljenje pravde sudijskog para iz Ljubuškog za suspenziju.

-Pokušali mo odigrati dobru utakmicu, ali nismo bili na potrebnom nivou. Suđenje je bilo na katastrofalnom nivou, kao što smo imali i u Sarajevu. Tamo smo bili brutalno pokradeni, mislili smo da je to kraj, ali ima i od krađe veća krađa. Neću da umanjim pobjedu Prijedora, momci su se borili fantastično, ali nema smisla trenirati i igrati, ako nemamo penala do 50. i nekog minuta, a sigurno ih je bilo sedam-osam. Ne znam gdje toga ima da se može udarati šakama,bilo je hvatanja i guranja u skoku. Realnost je izgleda u bh.rukometu da sudije mogu raditi šta hoće – rekao je Unčanin.

prijedor-konjuh-jesen-3RK Prijedor: RK Konjuh (Živnice) 37:34(17:15)

Prijedor
Dvorana: „Mladost“
Gledalaca: 150
Sudije: Žarko Hrstić i Ante Rašić (obojica iz Ljubuškog)
Sedmerci: Prijedor 4(2), Konjuh 1(1)
Isključenja: Prijedor 2 minuta, Konjuh 4 minuta

PRIJEDOR:
Knežević, Stošljević 11, A.Miljuš 2, M.Miljuš, Kecman, Balaban, Kaurin 5, Bajić, Janković, Topić-1 odbrana, M.Radaković, Jovanović 5, Mirković, Babić-11 odbrana, Savić, 13, J.Radaković 1

KONJUH:
Bešić-2 odbrane, Husić 9, Mišić, Damjanović, Šarić, Begić 1, Marčeta 5, Pejkušić 3, Modrić, Kadić 7, Smajić 1, Bojić-8 odbrana, Alijagić 2, Brkić 6, K.Hamzić, A.Hamzić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

prijedor-konjuh-jesen-4 prijedor-konjuh-jesen-5 prijedor-konjuh-jesen-6 prijedor-konjuh-jesen-7 prijedor-konjuh-jesen-8 prijedor-konjuh-jesen-9 prijedor-konjuh-jesen-10 prijedor-konjuh-jesen-11 prijedor-konjuh-jesen-12 prijedor-konjuh-jesen-13 prijedor-konjuh-jesen-14