srna-izbori-2016-otvorena-glasacka-mjesta-1U Prijedoru su jutros u 7.00 časova otvorena sva biračka mjesta i svi mobilni timovi su na terenu, rekao je Srni predsjednik Gradske izborne komisije /GIK/ Prijedor Željko Škondrić.

“Izborni proces počeo je uredno i na vrijeme”, rekao je Škondrić.

Štab “Izbori 2016” Centra javne bezbjednosti /CJB/ Prijedor prati stanje bezbjednosti tokom izbornog procesa i izvještava o tome republički štab.

“I Izborni štab i šalter-služba za izdavanje ličnih dokumenata rade od 7.00 do 19.00 časova”, rekla je Srni portparol CJB Prijedor Marija Matić.

Dragoslav Karan iz Centra za birački spisak grada Prijedor kaže da je ovaj centar danas otvoren od 7.00 do 19.00 časova.

srna-izbori-2016-otvorena-glasacka-mjesta-2“Od jutros nam se javljaju građani i mi smo tu da im pomognemo da nađu svoje biračko mjesto, bilo putem imena i prezimena, bilo putem jedinstvenog matičnog broja. Građani mogu da dođu lično u naše prostorije koje se nalaze u zgradi CJB Prijedor, a mogu nas i pozvati na broj telefona 052 216 406”, dodao je Karan.

Pristup veb-stranici Centralne izborne komisije /CIK/ BiH www.izbori.ba je otežan, a ne funkcioniše pravovremeno ni SMS servis CIK-a BiH koji bi trebalo da služi za provjeru biračkog mjesta.

U Prijedoru je registrovano 86.125 građana s pravom glasa, među kojima 3.068 za glasanje putem pošte, a 445 za lično glasanje. U izbornim nadmetanjima učestvuju 23 politička subjekta. Građani glasaju na 129 redovnih biračkih mjesta, na jednom biračkom mjestu za glasanje na nepotvrđenim listićima, na jednom biračkom mjestu za glasanje u odsustvu i uz tri mobilna tima.

SRNA