mira-bihac-jesen-1Rukometašice „Mire“startovale su u prvenstvu Premijer lige BiH ubedljivom pobjedom nad ekipom Bihaća rezultatom 33:18(17:7).

Do trijumfa ih je predvodila najefikasnija igračica susreta, lijevi bek Azra Bašanović, koja je upravo iz redova gošći ovog ljeta drugi put stigla u grad na Sani, jer je za Prijedorčanke igrala u proljeće 2014.godine kada su stigle do najvećih uspjeha u istoriji: šampionske titule i trofeja u Kupu BiH i Kupu Republike Srpske.

Obistinile su se riječi trenera domaćih Ljubice Ivetić da njene izabranice spremno ulaze u novu sezonu, u kojoj će prvi put nastupiti i na evro-sceni, s obzirom da ih sljedećeg mjeseca očekuju okršaji protiv holanskog Virto Quintusa u Čelendž kupu, a iskoristila je priliku da ukaže povjerenje svim igračicama.

Podatak da su Bišćanke tek u 12.minuti postigle prvi gol smanjivši na 6:1 dovoljno govori da je razlika u kvalitetu od početka meča bila vidna.

mira-bihac-jesen-2ŽRK Mira: ŽRK Bihać 33:18(17:7)

Prijedor
Dvorana: Mladost
Gledalaca: 100
Sudije: Irhad Mešić (Sarajevo) i Ognjen Šatordžija (Zenica)
Sedmerci: Mira 3(2), Bihać 4(3)
Isključenja: Mira 2 minuta, Bihać 8 minuta

MIRA:
Rosić, Vukman, Bašanović 8, Kunovac 3, Damjanović 4, Suvajac 1, Tintor 4, Kararić 4, Ćorić, D.Mutić 2, Vukliš, Lukač 2, Sladaković, J.Mutić 2, Torbica 3, Gligorević

BIHAĆ:
Hadžić, Hafurić 2, Bajrić, Hrkić 3, Rajilić , Mihaljević 3, Majstorović 7, Jogić, Babić, Gorak, Alagić, Alijagić

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

mira-bihac-jesen-3 mira-bihac-jesen-4 mira-bihac-jesen-5 mira-bihac-jesen-6 mira-bihac-jesen-7 mira-bihac-jesen-8 mira-bihac-jesen-9 mira-bihac-jesen-10