omarska-rudar prijedor-prijateljska (2)Poslije dva „vezana“ gostovanja na startu prvenstva Prve lige Republike Srpske, Rudar-Prijedor je domaćin šamačkom Borcu.

Veliko ohrabrenje za šefa stručnog štaba Zlatka Jelisavca predstavljaće činjenica da se jedan od njegovih aduta, „vezista“ Aleksandar Vojnović, pristigao ljetos iz novogradske Slobode, vraća u tim, pošto je odradio kaznu zbog isključenja u prvom kolu u Derventi protiv Tekstilac Korta.

U kombinaciji je i oporavljeni Rastko Rokvić, dok jedino muku muči sa povredom Aleksandar Majdanac.

-Poštujemo svakog rivala, pa i Šamčane, a ne zavaravamo se njihovim slabim startom. Želja nam je da u prvom ovosezonskom predstavljanju u Prijedoru obradujemo svoje vjerne navijače i osvojimo sva tri boda. Tako će i gostujuća pobeda nad Slavijom iz Istočnog Sarajeva u Vojkovićima imati još veći značaj – rekao je Vojnović.

Zanimljiv je podatak da su se „rudari sa Sane“ i Šamčani posljednji put u borbama za bodove u Potkozarju sastali još prije jednu deceniju, tačnije 9. septembra 2006.godine.

Domaći su tada trijumfovali minimalnim rezultatom 1:0, iako su Prijedorčani na kraju sezone ispali iz elite Srpske, a Borac ostvario svoj najveći uspjeh, jer je bio drugoplasirani, iza ekipe Laktaša.

Tekst i foto – Nenad Đerić/Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com