vodosnabdijevanje-crno vreloPredsjednik Skupštine grada Banjaluka Budimir Balaban izjavio je juče da je projektom regionalnog vodovodnog sistema “Crno vrelo” predviđeno vodosnabdijevanje 30.000 potrošača na području ovog grada i Prijedora, te da je koncipiran kao moderan sistem vodosnabdijevanja sa primjenom evropskih standarda i dostignuća.

“Osim prijedorskih sela, vodu će dobiti i banjalučka sela Borkovići, Gornja Piskavica, Bronzani Majdan, Slavićka, Bistrica i Radosavska”, rekao je Balaban, koji je i član DNS-a.

Realizacija projekta regionalnog vodovodnog sistema dogovorena je na sastanku nadzornog odbora ovog projekta održanog u Banjaluci, kojem je, osim Balabana, prisustvovao gradonačelnik Prijedora Marko Pavić, saopšteno je iz DNS-a.

Na sastanku je donesena odluka da bude formirana komisija za arbitražu koja će u roku od sedam dana predložiti Nadzornom odboru projekta vodovodnog sistema “Crno vrelo” da napravi presjek finansijskog stanja i ponudi prijedlog rješenja da bi bio potpisan aneks ugovora o nastavku realizacije projekta.

Gradnja ovog vodovodnog sistema obustavljena je prije četiri godine, radovi na području Banjaluke su završeni, a na području Prijedora su u završnoj fazi. Da bi sistem mogao funkcionisati potrebna je izgradnja zajedničkog objekta.

SRNA