sanja milojicaU italijanskom gradu Riva Del Garda održava se Evropsko stonotenisko prvenstvo za mlade na kome, kao reprezentativka Bosne i Hercegovine, nastupa i Prijedorčanka Sanja Milojica.

Nakon poraza u prvom kolu od Slovenije, juniorke BiH su jutros izgubile sa 3:0 i od reprezentacije Ukrajine ali su u popodnevnim časovima ostvarile trijumf rezultatom 3:0 protiv vršnjakinja iz Finske.

Sanja Milojica je bila odlična pa je sa 3:0 (11-7, 11-4, 11-5) savladala Anu Kiričenko, dok su Edina Harčić i Ajla Salkić ostvarile pobjede rezultatom 3:1.

Treba reći da je mlada članica STK „Prijedor“ i u duelu sa Ukrajinom dobro igrala ali je izgubila rezultatom 2:3 od Katerine Kiziuk.

Poslije jedne pobjede i dva poraza, mlade stonoteniserke BiH u nedjelju i ponedjeljak nastavljaju takmičenje u novoformiranoj grupi P, gdje će im rivalke biti ekipe Irske, Armenije i Austrije.

Tokom sljedeće sedmice, nakon ekipnog dijela, igraće se u pojedinačnoj i u konkurenciji parova, gdje će takođe nastupiti Sanja Milojica.

Veliku pomoć pri odlasku mlade Prijedorčanke na ovo prvenstvo pružila je Gradska uprava.
Evropsko stonotenisko prvenstvo za mlade trajaće do 21. jula.