sds prijedor-slavaPredsjednik Gradskog odbora Srpske demokratske stranke /SDS/ Prijedor Dušan Berić izjavio je danas da ova stranka 25. godinu slavi krsnu slavu Svete apostole Petra i Pavla i da je isto toliko godina s narodom.

“SDS se o Petrovdanu 1990. godine organizovala i probudila savjest i svijest srpskog naroda, završila rat stvarenjem Republike Srpske i organizovala vlast do 1998. godine”, rekao je Berić novinarima u Prijedoru.

On je naglasio da SDS na sve ljude gleda jednako, da će svi imati iste šanse, da će SDS sabirati narod i raditi s narodom i da će se voditi motom nikom previše i nikom premalo.

“Mi iz SDS-a oslanjamo se na najobičnije ljude i zbog toga trajemo i kad pobjeđujemo i kad ne pobjeđujemo na izborima i tako će biti dok god je srpskog naroda”, dodao je Berić.

Sveta liturgija u povodu Svetih apostola Petra i Pavla služena je jutros u Crkvi Svete Trojice u Prijedoru, a u podne su delegacije položile vijence na spomen bistu osnivaču SDS-a Jovanu Raškoviću i na centralni spomenik “Za krst časni”.

Osvećenje slavskog kolača služio je protojerej stavrofor Ranko Maletić koji je naglasio da kad su u pitanju krsna slava i krsno ime nema i ne smije biti razdvajanja, politike ni rivalstva.

“Rivalstva može biti na drugom polju, ali uz slavsku svijeću, slavski kolač i slavsko žito svi smo jedno i svi smo isto”, poručio je sveštenik u povodu velikog hrišćanskog praznika Petrovdana.

Gradski odbor SDS Prijedor za predstojeće izbore ima pet kandidata za Narodnu skupštinu Republike Srpske /Dušan Berić, Dijana Grahovac, Sanja Rađenović, Olga Karajica i Ratko Stojić/ i jednog za Parlamentarnu skupštinu BiH, Borislava Bojića.