srednja medicinska skolaSrednjoj medicinskoj školi u Prijedoru odobreno je da primi 14 učenika više nego što je prvobitno predviđeno, odnosno da broj učenika u planirana dva odjeljenja sa 24 poveća na 31, rekla je načelnik Odjeljenja za srednje obrazovanje u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske Mira Grbić.

“U ta dva odjeljenja upisujemo još po sedam učenika, dakle još 14 učenika moći će se upisati u srednju medicinsku školu sa liste, odnosno prema broju postignutih bodova”, rekla je Grbićeva novinarima u Prijedoru gdje su predstavnici Ministarstva o upisu razgovarali sa predstavnicima gradske uprave i Aktiva direktora srednjih škola Prijedor.

Ona je dodala da je donesena i odluka da se u Mašinsku školu upiše osam učenika više odnosno da se prošire postojeća dva odjeljenja za po četiri učenika.

“Tako će se još četiri učenika moći upisati u zanimanje tehničar drumskog saobraćaja i četiri učenika u zanimanje tehničar za logistiku i špediciju”, navela je Grbićeva.

Prvobitnim planom upisa bilo je predviđeno da osam prijedorskih srednjih škola popuni po pet odjeljenja prvih razreda sa po 24 učenika. Osnovne škole je po završetku školske 2013/14. godine napustilo oko 700 učenika devetih razreda. Prvi upisni rok je završen u junu, a drugi je u toku i trajaće do 11. jula.

SRNA