putevi mira-donacijaVrijedna donacija za poplavljena područja u Prijedoru stigla je zahvaljujući Udruženju građana „Putevi mira“ iz Kozarske Dubice.

Ovo udruženje je dobilo donacije od partnerske organizacije Omladinska akademija iz Bona (Njemačka) u iznosu od 1.200 eura i od grupe građana iz njemačkog grada Wendlanda, koji su i sami bile žrtve poplava nabujala rijeke Elbe, u iznosu od 700 eura.

-Odlučili smo da sav dobijeni novac uputimo kao pomoć poplavljenim stanovnicima u Prijedoru. Uz pomoć Alme Semanić, došli smo do sedam ugroženih porodica iz naselja Raškovac kojima smo uspjeli riješiti pitanje podnih obloga – rekla je Ćima Zdenac, predsjednica UG „Putevi mira“.

Ona je dodala da su, prema ranije dostavljenim potrebama ovih porodica, u pojedinim prijedorskim firmama uplaćena sredstva za nabavku laminata, podova, vrata i pločica, zavisno šta je kome trebalo.

-Sa našim prijateljima iz „Puteva mira“, obišli smo sve ugrožene kojima je doniran materijal kako bi se i oni sami uvjerili da smo za donaciju odabrali one kojima je pomoć bila najpotrebnija, a radi se, između ostalih, o bolesnim licima i Prijedorčanima starijeg doba – rekla je Alma Semanić.