skupstina grada 9mart (1)Odbornici Skupštine grada Prijedora usvojili su na današnjem skupštinskom zasjedanju sa 25 glasova Izvještaj o radu gradonačelnika i Gradske uprave za 2015.godinu.

Gradonačelnik Prijedora Marko Pavić izjavio je da mu je drago što su odbornici dali takvo povjerenje ovom značajnom dokumentu i da nisu imali velikih primjedbu na rad administracije.

„Grad Prijedor i njegova administracija je u protekloj godini ispunio sve statutarne, zakonske i ustavne obaveze koje Grad ima prema svojim građanima“ rekao je Pavić.

On je dodao da je važno kistaći da je budžet Prijedora bio stabilan ida će grad imati suficit u budžetu koji će biti ili raspoređen u postojeće budžetske stavke ili usmjeren u investiciju za koju se odluči Skupština grada.

skupstina grada 9mart (2)„Bez obzira na teške okolnosti u kojima se prikupljao i trošio budžet, uspjeli smo sve korisnike isplatiti na vrijeme i sve naše izvođače radova „ rekao je Pavić.

On je dodao da je Prijedor tako u prošloj godini imao političku , bezbjednosnu i budžetsku stabilnost na koju su mogli računati svi oni koji se finansiraju iz budžeta grada.

Pavić je dodao da su neki objekti kao što su gradska toplana u prošloj godini u potpunosti završeni,a da su neki projekti kao što su vodovod, kanalizacija i slično nastavljeni i u ovoj godini i da je njihova vrijednost preko 10 miliona KM.

skupstina grada 9mart (4)„Mislim da način rada i saradnja sa gradskom skupštinom je nešto što može biti primjer i drugim gradocima jer u tim međusobnim odnosima stvorena je jedna zdrava klima i povoljan ambijent koji može samo uticati da to da se pruvuku strane i domaće investicije i da se kaže da je Prijedor stabilan grad.

Pavić je za ovu godinu najavio neke od investicija kao što su asfaltiranje puteva, završetak pijace, izgradnja i rekonstrukcija društvenih domova.

Tekst – www.prijedorgrad.org
Foto – Aleksandar Drakulić – www.prijedordanas.com

skupstina grada 9mart (3) skupstina grada 9mart (5) skupstina grada 9mart (6)