ilustracija-aparati za igre na srecuBanjalučani čiji su inicijali M.G. (29) i LJ.P. (60) osumnjičeni su za prevaru počinjenu u sportskoj kladionici u Zanatskoj ulici u Prijedoru, saopšteno je danas iz Centra javne bezbjednosti Prijedor.

Osumnjičeni su otvorili prednji dio aparata za igre na sreću, te na taj način omogućili pristup dijelu aparata gdje prolaze novčanice koje se ubacuju u aparat.

Osumnjičeni M.G. je nakon toga u više navrata u aparat ubacivao novčanice od 20 KM i 50 KM, koje je nakon toga izvlačio kroz prethodno napravljen otvor, usljed čega je aparat zabilježio ulaz novca u ukupnom iznosu od 360 KM, a koji fizički nije bio prisutan u aparatu.

Nakon kraće igre na aparatu, M.G. je od radnice tražio isplatu ostatka novca, dovodeći je u zabludu da je isplaćeni iznos nastao tokom igre na aparatu.

Osumnjičeni LJ.P. je za to vrijeme boravio u objektu sportske kladionice, pratio kretanje radnice, te na taj način licu M.G. omogućio da nesmetano izvrši radnje s novčanicama.

Tokom kriminalističke obrade policijski službenici su utvrdili da su osumnjičeni na isti način izvršili više krivičnih djela na području drugih gradova i opština Republike Srpske, ali i na području Srbije i Hrvatske.

Nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta Okružnom tužilaštvu u Banjaluci biće dostavljen izvještaj protiv M.G. i LJ.P. o počinjenom krivičnom djelu prevara.

SRNA
Foto – ilustracija