mira-krajina-prijateljska-izvjestaj (6)Žensku juniorsku rukometnu reprezentaciju BiH u martu očekuje kvalifikaconi turnir za SP, a domaćin turnira je Srbija.

Naše juniorke su odradile prvi dio priprema u Hadžićima krajem januara, a među pozvanim rukometašicama bila je i Dragana Dojčinović rukometašica ŽRK Mira iz Prijedora, koja je u intervju za naš portal rekla kako poziv u reprezentaciju izuzetna čast i ngaglasila da će na turniru djevojke dati sve od sebe da naprave dobar rezultat.

“Izuzetna je čast biti dio reprezentacije, to je priznanje i za mene i za klub. Pripreme su bile dobre, selektor i treneri su ispravljali naše greške, naučili nas novim stvarima, ostale cure su super, sve smo se dobro uklopile. Što se tiče kvalifikacija, nadam se da ćemo sve utakmice dobro odigrati, i potrudićemo se maksimalno da u što boljem svjetlu predstavimo Bosnu i Hercegovinu”, rekla je Dojčinović za SCsport.ba.

Dragana Dojčinović igra na poziciji lijevog krila, rukomet trenira od svoje osme godine, a u razgovoru za SCsport.ba, dotakli smo se trenutne forme i nastupa u klubu.

“Treniram rukomet osam godina, moja pozicija je lijevo krilo. Bila sam dio tima ŽRK Mira kada smo bili prvaci države u sezoni 2013/2014, bio je to prelijep osjećaj. U toku su nam pripreme za nastavak sezone, a jesenji dio tabele smo završili na petoj pozciji i nadamo se da ćemo u nastavku krenuti još koju stepenicu više”, dodala je Dojčinović.

Scsport.ba