cjb prijedor (1)Policijski službenici Sektora kriminalističke policije CJB Prijedor su, 09.02.2016. godine na području grada Prijedora, u odvojenim aktivnostima pronašli i oduzeli oko 17 grama zelene biljne materije koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

Naime, policijski službenici su prilikom kontrole lica inicijala G.B. (1973) iz Prijedora, pronašli i oduzeli jednu pvc kesu u kojoj se nalazila zelena biljna materija koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu.

Osumnjičeni je lišen slobode i nad istim izvršena kriminalistička obrada, kojom prilikom je utvrđeno da je u toku 2015. godine isti na svom porodičnom imanju za svoje potrebe, posijao i uzgajao stabljike indijske konoplje.

Dalje, policijski službenici su isti dan na osnovu prethodno prikupljenih operativnih informacija, a uz saglasnost dežurnog tužioca Okružnog tužilaštva Banja Luka, i uz naredbu sudije za prethodni postupak Osnovnog suda Prijedor, izvršili pretres objekata i putničkog automobila koje koristi lice O.J. (1978).

Prilikom pretresa policijski službenici su pronašli i oduzeli zelenu biljnu materiju koja svojim izgledom podsjeća na opojnu drogu marihuanu, i jednu improvizovanu lulu za upotrebu opojne droge marihuane.

U toku je rad na dokumentovanju i kompletiranju predmeta nakon čega će Okružnom tužilaštvu Banja Luka, Područna kancelarija Prijedor, biti dostavljen izvještaj o počinjenom krivičnom djelu „Neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga“ protiv lica G.B., dok će protiv lica O.J. biti podnesen zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz člana 4. Zakona o proizvodnji i prometu opojnih droga.

CJB Prijedor