Humanitarna organizacija „Srbi za Srbe“ je večeras organizovala humanitarnu smotru folklora u SD „Mladost“, pod nazivom „Folklor iz bloka“.

Učestvovalo je 8 kulturno-umjetničkih društava iz Prijedora, odnosno dječije folklorne grupe.

Protonamjesnik Dragan Hrvaćanin je takođe istakao da su humanitarne akcije uvijek značajne i da SPC uvijek pomaže dobrotvnornim prilozima.

“Zahvaljujući organizaciji koja već u tri riječi sve govori „Srbi za Srbe“ , svoji svojima da kažem u prevodu ponovo se okupljamo da pomognemo tamo gdje je pomoć potrebna, a naše hrišćansko jeste da pomažemo jedni drugima, a posebno što je njihov prvenstven zadatak jeste da su to porodice sa više članova kojih je zaista sad u zadnje vrijeme sve manje i manje, a evo na ovaj način trudimo se da ih podržimo“, istakao je Hrvaćanin.

U Prijedoru se po četrvrti put organizuje manifestacija „Folklor iz bloka“, u okviru Humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“, takođe večeras u isto vrijeme kad i u Prijedoru održana je ista manifestacija u Banjaluci.

Mladen Malić, koordinator projekta “Pomoć porodicama” u okviru Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” je rekao da je zadovoljan odzivom Prijedorčana.

„Ove godine u Prijedoru sredstva od prodaje ulaznica, kao i od dobrovoljnih priloga namijenja su za pomoć našem narodu na Kosovu i Metohiji”, naveo je Malić.

Večeras se na humanitarnom koncertu predstavilo osam kulturno-umjetničkih društava sa dječijim sekcijama.

kozarski.com