Srpski forenzičar Časlav Ristić i parapsiholog Robert Kajsler, koji već 25 godina pomaže policiji na Floridi u rasvetljavanju najtežih zločina, sada rješavaju smrt Bjanke Halupe (28) porijeklom iz Srbije, koja je prije šest mjeseci ubijena u svom stanu u Frankfurtu pod misterioznim okolnostima!

Bjanka Halupa, koja je rođena u Njemačkoj, nađena je 4. oktobra 2023. masakrirana u svom stanu u Frankfurtu.

Njena majka Iris Halupa, koja je rodom iz Prijedora iz Republike Srpske, kaže da je angažovala stručnjake iz Srbije kako bi otkrila šta je prethodilo zločinu i zašto je njena ćerka brutalno zadavljena kaišem, a potom masakrirana, jer od njemačke policije ne može ništa da sazna.

Poslije zločina je samo portal Fenix magazin objavio šturu informaciju da je policija u Frankfurtu uhapsila 17-godišnjeg tinejdžera zbog sumnje da je ubio Bjanku u frankfurtskoj četvrti Zahsenhauzen.

Mladić je istog dana uhvaćen u četvrti Bonames na sjeveru Frankfurta i nalazi se u pritvoru, ali se sada Bjankina majka našla na meti kako se sumnja ortaka osumnjičenog mladića.

Majka ubijene Bjanke je 7. aprila nožem napadnuta nasred hodnika zgrade u kojoj živi.

Presrela su je dvojica maskiranih mladića i nanijeli joj brojne povrede i posjekotine, zbog čega je završila u bolnici.

– Zaprijetili su mi da ne smijem da zucnem. Poručili su mi da na sudu ne smijem da svjedočim protiv njihovog zemljaka. Očigledno je da žele da me prisile da odem jer privatno istražujem ubistvo. Prošlo mi je kroz glavu da su se možda nameračili na Bjankin stan. Ona je živjela u istoj zgradi, dijelio nas je samo jedan stan. Često mladići tamne puti, za koje sumnjam da su iz Tunisa, kao i osumnjičeni, dolaze ispred zgrade i zure u moj stan. Slikala sam jednog telefonom i prijavila ga policiji – kaže Iris, i tvrdi da je policija napravila mnogo propusta.

Lažni očuh potvrdio identitet žrtve

Prema riječima Iris Halupe, u mrtvačnici je bio N. N. muškarac koji je potvrdio Bjankin identitet i potpisao papire kao očuh.

– Moja kćerka nije imala očuha, samo oca. Međutim, policija ne želi da pokrene istragu i utvrdi ko je taj muškarac koji se lažno predstavio kao očuh niti su do sada otkrili motiv ubistva – tvrdi majka ubijene djevojke, piše Alo.rs.

– Policija me do sada nije pozvala kao Bjankinu majku i komšinicu da dam izjavu o događaju. Nisu pozvali ni moje dvije kćeri niti Bjankinog momka. Nisu me zvali na prepoznavanje kćerkinog tijela. Spakovali su moju Bjanku u crnu vreću i otišli. Samo majka može da prepozna svoje dijete. Čisto sumnjam da bi je neko drugi prepoznao poslije brutalnog ubistva. Odmah poslije ubistva sam više puta sa nepoznatog broja telefona dobila prijetnje smrću, ali policija ne preduzima ama baš ništa – priča Iris, i dodaje da je igrom slučaja izbjegla smrt.

– Ista grupa napadača koja je ubila moju Bjanku me je napala nožem. Policija je došla, ali ništa nije preduzela. Napadač je bio obučen u crno, tamne je boje kože i htio je da uđe u Bjankin stan. Sve se desilo slučajno, kada sam izašla iz svog stana da operem veš. Zaštitila sam se korpom za veš da me ne ubode. U stan moje kćerke može da uđe ko hoće jer su vrata razvaljena, krijem rupu sa gajbom i cvijećem, da je manje vidljiva. Ubice su ukrale razne stvari iz Bjankinog stana. Pronađena su dva telefona i električni trotinet, ali me niko nije pozvao iz policije da prepoznam stvari – ogorčeno kaže Iris, i ističe da se uzda u pomoć forenzičara Ristića i Roberta Kajslera, koji sarađuje s policijom širom svijeta.

Slikala mrtvu kćerku i isjekla joj kosu

Iris Halupa kaže da je poslije kćerkinog ubistva proživjela agoniju.

– Sjedila sam danima i umirala razmišljajući da li je u crnoj vreći moja kći. Robert mi je rekao: „ Zovi policiju i traži da vidiš svoje dijete. Isijeci joj kosu i slikaj je telefonom.“ Tako sam i uradila. Kad sam napokon vidjela kćerku, slikala sam je i isjekla joj kosu. Robert mi je rekao da moramo da preduzmemo sve mjere preventive ako slučaj krene naopako. Još nismo dobili izvještaj o biološkim tragovima u Bjankinom stanu i ne znamo da li su možda uništeni, jer je policija poslije uviđaja oprala podove – kaže Iris.

aloonline.ba