U Pozorištu Prijedor održana je audicija za ovogodišnji dječiji i omladinski festival „Ritam Evrope“.

Na republičkom takmičenju u Palama, Prijedor će predstavljati vokali Kalina Odicki i Tijana Tripić, a plesnu podršku pružaće im Nađa Studen i Milica Đurašinović.

Prema propozicijama, tim može da čini od jednog do šest takmičara, uključujući pjevače i plesače.

Mlade Prijedorčanke Tijana Tripić i Milica Đurašinović kažu da su došle na audiciju da se zabave i steknu nova iskustva. “Pjevanjem se bavim još od osnovne škole.

Prijavila sam se na ovo takmičenje prvenstveno da bih stekla neko iskustvo i radi zabave”, kaže Tijana.

“Bavim se plesom još od devete godine i gajim veliku ljubav prema plesu. Bila sam na brojnim takmičenjima i napokon sam odlučila da učestvujem i na ovom takmičenju”, ističe Tijana.

Glavni koreograf festivala “Ritam Evrope” Milan Milinković kaže da mu je zadovoljstvo doći u Prijedor i raditi sa mladim talentima. “Prijedor je grad koji je prepun talenata. Treću godinu dolazim u Prijedor i uvijek ste imali prekvalitetnu ekipu i uvijek je falio bod do pobjede. Mislim da je ove godine pravo vrijeme za Prijedor da preselimo festival koji je trenutno u Palama u Prijedor, zato što domaćinstvo dobija pobjednik”, naglasio je Milinković.

U organizaciji festivala “Ritam Evrope” pojašnjavaju gdje će se i kada vršiti edukacija takmičara iz 18 lokalnih zajednica Republike Srpske koje učestvuju na ovogodišnjem takmičenju.

“Edukacija takmičara iz svih opština će se odvijati u Palama u dva produžena kampa, koja će trajati petak, subotu i nedjelju. Prvi kamp se očekuje krajem maja i početkom juna, kroz par dana imaćemo precizne termine. Drugi kamp će biti krajem juna ili početkom jula, što zavisi od naših organizacionih sposobnosti. I još mogu reći da se televizijski nastup očekuje u septembru” rekao je Jeremić.

Nakon završenih audicija i edukacija takmičara, pobjednik koji će predstavljati Republiku Srpsku biće određen tako što će 50 odsto poena donijeti SMS poruke, 25 odsto stručni žiri “Ritma Evrope” i 25 odsto opštine učesnice po evrovizijskom sistemu.

Na velikom grand finalu učestvovaće po pet prvih mjesta iz opština pobjednica iz Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije i Repubike Srpske. Grand finale biće održano u Budvi.

kozarski.com