Omarska – Famos 0-1

Strijelac: Abrego ‘24
Sudija: Simić Milan (Krupa)
Gledalaca:600
Žuti kartoni: Zdjelar, Stojnić, Gavranović (Omarska) Tiro, Lazić, Peart (Famos)

Omarska:
Zgonjanin 6, Zdjelar 6, Kopanja 6, Kralj 6 (Vračar -), Panić 6 (Marin -), Krecelj 5,5 (Grahovac 5,5), Stojnić 5,5 (Rastoka), Nišić L 5,5, Jovičić 5,5, Nišić Đ 5 (Gavranović Lukas 5,5), Sadžak 5,5
Trener: Saša Keranović

Famos: Dizdar 6,5, Abrego 7, Tiro 6, Šarić 6 (Peart 6), Vranešić 6,5, Stjepanović 6,5 (Asentić -), Hrkalo 6,5 (Cicović -), Perović 6,5, Lazić 5,5 (Škrba) 6, Blažić 6, Marković 6
Trener: Darko Vojvodić

Fudbaleri Famosa iz Vojkovića su u 23. kolu m:tel Prve lige Republike Srpske slavili pobjedu na gostovanju u Omarskoj protiv istoimene ekipe 1:0.

Nije ovo bila utakmica u kojoj se moglo uživati, definitivno. Tmurno vrijeme, tmurna atmosfera na stadionu u Omarskoj, kao da su se domaći već pomirili sa ispadanjem iz Prve lige, nije bilo one prepoznatljive buke koja dolazi sa tribina, pa je u prvom poluvremenu sve to djelovalo kao jedna fudbalska uspavanka.

Famosova čvrsta defanziva, uvijek na lopti i igraču, još jednom je djelovala pa gotovo besprijekorno. Prepustili su loptu Omarskoj, koja kao da nije znala šta će sa njom, pa prvo poluvrijeme prolazi u jednoj igri bez puno sadržaja i nekih konkretnijih prilika.

I u drugom je slična situacija, ali gol i po koja prilika dovoljni su da se kaže da je bilo zanimljivije. Igrala se 54. minuta kada je Famos stigao do vođstva. Mladen Perović je ubacio iz slobodnog udarca sa više od 30 metara, a Franko Abrego je najviši u skoku i glavom pogađa za vođstvo Motorista 1:0.

Uzvratila je Omarska svojom najboljom šansom na utakmici, Miloš Sadžak se našao u prilici, ali je Josip Dizdar na golu Famosa jako dobro intervenisao i sačuvao svoj gol. Imali su domaći još dvije odlične šanse za poravnanje preko Gavranović Lukasa, ali Lukas je prvi put pogodio stativu,a drugi put je brži bio golman Dizdar.

Do kraja utakmice pišemo još priliku Alonza Pirta da zapečati sudbinu domaćih, izašao je sam na golmana, istina sa igračem na leđima, ali je previše oklijevao i na kraju nije ni uputio šut prema golu, tako da je ostalo 1:0.

Famos ovom zasluženom pobjedom, o čemu govori i aplauz domaće publike po završetku meča za Motoriste, opet dolazi na četvrto mjesto na tabeli, dok Omarska ostaje posljednja sa svega 16 bodova i njihova misija opstanka u Prvoj ligi Republike Srpske sve je teža i teža, a pred njima su sada dvije gostujuće utakmice, u Mrkonjić Gradu i Foči.

*Teška vremena za Omarsku. Ovaj poraz je Omarsku sasvim sigurno gurnuo ka drugoj ligi. Mnogo je pitanja na koje nema odgovora, ali moraće se hladne glave razmisliti kako dalje. Igrači moraju zapeti, jer još uvijek postoje šanse za opstanak. Mene lično duša boli jer djeluje da je kraj jedne lijepe priče. Uprava je takođe svjesna svoje odgovornosti zbog situacije u kojoj se klub nalazi i moguće se razne odluke koje trenutno ne želimo da prejudiciramo, ali je činjenica da bi dobrodošli neki novi ljudi koji bi mogli obezbjediti potrebna finansijska sredstva, političku podršku, pa i bolji status kod sudija. Posebno mi se danas zgadio pomoćni sudija Dujaković, koji je u svoj toj agoniji našeg kluba, svaku odluku donosio na štetu Omarske i dizao ofsajde, a da je bio deset metara udaljen od poslednjeg igrača odbrane. Neka, proćiće i njegovo i Vanje Ajdera, a budite sigurni da će se i dalje igrati fudbal u Omarskoj. (ovo je lični stav urednika sajta, nije stav kluba).

*Bilo je danas i dosta pehova. Zbog kartona izostali su Jaćimović i Anđić, Kovačević zbog rođenja djeteta, Domuzin zbog povrede, a u toku utakmice povrijedili su se Nišić Đorđe, Krecelj i Stojnić. Puno.

FK Omarska