Kuglaši prijedorskog “Rudara” ostvarili su novu ubjedljivu prvenstvenu pobjedu u 15. kolu Premijer lige BiH.

Dvanaestom pobjedom u sezoni Priejdorčani su zahvaljujući porazu “Posušja” od “Rudara” iz Kaknja, ponovo zaposjeli lidersku poziciju na taneli.

Izabranici trenera Drinčića ovoga puta slavili su na domaćem terenu protiv “Slobode” iz Tuzle rezultatom 7:1 (3.537: 3:364)

Za “Rudar” su u prvom bloku bacali Paštar (587) i Knežević (589) koji su za protivnike imali Ivanovića (540) i Samira Jogunčića (570).

Domaći igrači su bili sigurni pa su stekli prednost od 2:0 i +66 čunjeva.

Drugi blok za Prijedorčane nastupaju Miodrag Trklja (614) i kapiten Miljatović (583) koji sa po 3:1 u setovima dobijaju duele sa Midhatom Jogunčićem (550) i Mirsadom Jogunčićem (544).

Tada je na semaforu već bilo 4:0 i +169 za “Rudar” pa je postalo jasno da bodovi ostaju u Prijedoru.

Marko Trklja (574) i Džajić (590) su ostvarili polovičan učinak protiv Lakića (530) i najboljeg pojedinca ovog meča Kasumovića (630).

Na kraju sigurnih 7:1 (3.537: 3:364) za domaće i povratak na lidersku poziciju zahvaljujući imenjaku iz Kaknja koji je bio bolji od branioca titule “Posušja” rezultatom 5:3.

Treba reći da su gosti nastupili oslabljeni bez dva standardna igrača, Senada Jogunčića i Mirze Nezirovića ali to ne umanjuje sigurnu pobjedu “Rudara”.

Na kraju jedna mala zanimljivost sa ovog meča.

Glavni sudija meča bio je Nedeljko Drinčić, inače trener domaćih, s obzirom da je planirani sudija otkazao dolazak.

Zbog toga nije bio u mogućnosti da svojim pulenima dijeli savjete a ova situacija je još jedan pokazatelj da u kuglaškom svijetu vladaju dobri prijateljski odnosi jer su gosti bez problema pristali na njegovu drugačiju ulogu u ovom susretu.

U narednom kolu Prijedorčani gostuju kod banjalučkog “Borca” koji je u nastavku sezone ostvario već tri pobjede i odmakao sa dna tabele.

Tekst i foto – www.prijedordanas.com