U Pozorištu Prijedor, na 16.Međunarodnom festivalu ”Zlatna vila”, prije početka igranja predstave ”Ožalošćena porodica”, publici se predstavio Hrvoje Kečkeš, glumac Satiričkog Kazališta Kerempuh. Kečkeša možete vidjeti na teviziji, u Pozorištu, na radiju, ali i u fudbalu. Kako kaže, najmanje je kod kuće, a svoje glumačke dane započeo je u Kerempuhu prije 21. godinu.

”Zasnovao sam radni odnos u Kerempuhu 1. aprila 2002.godine. Otišao sam na poziv direktora, Duška Ljuština, koji me pitao da li želim u Kerempuh. I, tako je sve počelo. To je pozorište koje odgovara mojim afinitetima. Jak je tempo, ali meni odgovara taj ritam”, priča Kečkeš.

Publika je najvažnija u svemu, smatra Hrvoje. Dodaje da se u Kerempuh publika poslije korone ponovo vratila.

”Imam osjećaj da je ponovo publika došla u Pozorište. Nedostatak publike u mnogim pozorištima i stvara problem, ali sve to zbog društvenih mreža koje su konkurencija, naročito među mlađom publikom. Međutim, živog čovjeka na sceni ništa ne može zamijeniti”, navodi poznati hrvatski glumac.

Kečkeš je najviše ostao urezan u sjećanje publici kao ”Kaza”, ulozi koju je igrao u seriji ”Bitanga i princeza”.

”Radili smo pet sezona. Televizijske stvari su jako kompleksne i sve se mora posložiti i od dobrog scenaria, režije, kastinga i glumaca. Sve se uspjelo posložiti i najviše zbog scenarija dobrog, ali i trenutka. Svako vrijeme nosi svoje i prenijeli smo nekako tu energiju i na seriju. Bilo je super”, kaže Hrvoje.

Pozorište je za Kečkeša svakodnevica i kako kaže, najdraže mu je ulogu igrati na daskama gdje ima na licu mjesta povratnu rekaciju publike.

kozarski.com