Omarska: Radnik 2:2

Strijelci: Panić ‘8, Kovačević ‘45 – Stevanović ‘11, ‘35
Sudija: Maksimović Marko (Modriča)
Gledalaca:800
Žuti kartoni: Vujičić, Zdjelar, Panić, Lajić, Nišić Đ., Begović, Krecelj, Grahovac. Marin, Vračar (Omarska) Amidžić (Radnik)
Crveni karton: Sajak Mario (Omarska) u 64. minuti

Omarska:
Vujičić, Zdjelar, Sajak, Kopanja, Panić (Marin), Stojnić (Vračar), Nišić L., Jovičić (Krecelj), Lajić, Kovačević, Nišić Đ.
Trener: Saša Keranović

Radnik: Lakić, Janjić, Vasić, Crepaldi, Stevanović, Despotović, Albijanić (Maksimović), Perišić, Amidžić (Santrač), Ristanović, Abdulfatai (Došlo) Trener: Đurić Velibor

Strašna utakmica u Omarskoj, puna naboja, emocija i na kraju podjela bodova u susretu Omarske i Radnika.

Vrijedan bod za Omarsku jer je protiv jednog od favorita za titulu igrala 30 minuta sa igračem manje, borila se i osvojila vrijedan bod.

Utakmica je odigrana pred 800 gledalaca, a ambijent su uljepšali i gostujući navijači.

Počelo je idealno za Omarsku. Već u 8.minutu Panić je umakao odbrani gostiju, izašao sam pred Lakića i rutinski ga savladao, te doveo Omarsku u vođstvo od 1:0.

Ipak, Omarska nije dugo imala prednost.

Samo tri minute kasnije Stevanović je sam pred Vujičićem. Vujičić brani njegov prvi pokušaj, ali se lopta ponovo odbija do Stevanovića koji iz drugog pokušaja trese mrežu Omarske i izjednačuje na 1-1.

Radnik je nakon toga bio dosta opasniji i stvorio nekoliko izglednih prilika, ali je Vujičić danas bio zaista sjajan na golu i spriječavao goste da povedu.

Ipak u 35. minutu i Vujičić je nemoćan. Nakon kornera najviši u skoku je Stevanović koji svojim drugim golom donosi potpuni preokret i dovodi Radnik u vođstvo od 2-1.

Imao je Radnik i nakon toga nekoliko odličnih prilika da možda i prelomi utakmicu, ali nije uspio postići treći gol i možda riješiti utakmicu.

U 43.minutu viđena je zaista neželjena situacija, srčani Duško Stojnić je kolabrirao na terenu i završio na kraju u bolnici, a nadamo se što bržem oporavku.

Omarska je tako poluvrijeme dočekala sa igračem manje, ali je u tom periodu uspjela izjednačiti.

Zdjelar je proigrao Nišića na desnom boku, Đorđe Nišić je umakao odbrani Radnika i odigrao idealnu povratnu loptu, na koju je natrčao Kovačević i topovskim udarcem zatresao mrežu Radnika i izjednačio na 2-2. Tim rezultatom se otišlo i na odmor. Jedno od kvalitetnijih poluvremena odigranih u Omarskoj.

U drugom poluvremenu viđeno je mnogo manje lijepog fudbala, ali mnogo više emocija, stresa i posebno povika na glavnom sudiju Maksimovića koji je svojim odlukama izazvao gnjev i navijača ali i igrača Omarske. Maksimović je igračima Omarske pokazao čak 12 žutih kartona, što je vjerovatno rekord u klupskoj istoriji.

Najviše bure je viđeno oko 60. minute. Nakon jedne akcije Omarske, Panić je ostao ležati na travi, a gostujući igrači nisu izbacili loptu što je izazvalo burne proteste i negodovanje igrača Omarske, posebno imajući u vidu istu situaciju od proljetos sa utakmice u Bijeljini.

Strasti su tada uzavrele, što je kulminiralo brojnim protestima i u 64. minutu sudija Maksimović zbog prigovora pokazuje Sajaku drugi žuti odnosno crveni karton i Omarska ostaje sa igračem manje.

Do kraja utakmice viđena je prava ludnica, posebno na tribinama, ali i na terenu. Na sve probleme povrijedio se i Jovičić, pa je Omarska ostala bez oba štopera.

Tada je u igru ušao Krecelj i može se reći da je maestralno odigrao na toj poziciji, jer je do kraja utakmica izbio skoro sve i jednu loptu i vjerovatno je najzaslužniji što Radnik i sa igračem više nije stvorio mnogo opasnih situacija. Radnik je napadao, a Omarska se uz pomoć publike branila i odbranila i nagrađena je jednim bodom za sportski, časnu i poštenu borbu protiv, rekli bismo, favorizovanog protivnika, što mu obzirom na kvalitete nije potrebno.

Sa ovim bodom, Omarska je ostala na poslednjem mjestu, ali će ovaj bod sasvim sigurno mnogo vrijediti na psihološkom planu i sigurni smo da su sada pred Omarskom bolji dani.

Raduje što je i pored niza loših rezultata, publika ostala uz Omarsku, uz ove igrača i što ih je danas podržala i nosila do ovog rezultata.

FK Omarska