Većina puteva u Republici Srpskoj je prohodna a intenzitet saobraćaja umjeren, u gradskim centrima pojačan. Skrećemo pažnju na jutarnju maglu koja smanjuje vidljivost na području Prijedora, Doboja i u višim predjelima romanijske regije.

Vozačima savjetujemo opreznu vožnju i poštovanje saobraćajnih propisa, posebno na dionicama gdje su aktuelni radovi i gdje privremeno postavljena saobraćajna signalizacija reguliše odvijanje saobraćaja.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Kozarska Dubica – Prijedor u prijedorskoj Ulici kralja Aleksandra saobraćaj se odvija usporeno jednom trakom.

Na dionici magistralnog puta Prijedor – Kozarac, radi uključivanja i isključivanja mehanizacije koja je angažovana na izgradnji auto-puta Banjaluka – Prijedor izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja.

Na dionici regionalnog puta Prijedor tri – granica Republike Srpske/FBiH /Stara Rijeka/ izmijenjen je režim odvijanja saobraćaja zbog prelaska radnih mašina preko puta.

Na putnim pravcima: Prijedor-Knežica-GP Donja Gradina, od 09.00 časova (28.09.2023.), GP Donja Gradina – Knežica – Prijedor, od 11.00 časova (30.09.2023.)kretaće se prevoz vangabaritnog tereta, pa vozače molimo da na navedenim dionicama voze opreznije i poštuju uputstva ovlaštenih lica iz pratnje.

Na graničnim prelazima nema evidentiranih dužih zadržavanja.

AMS RS
foto – ilustracija