Šef stručnog štaba Rudar Prijedora Bojan Krulj zadovoljan je generalnom provjerom pred start Prve lige Republike Srpske u kojoj su njegovi izabranici kao gosti protiv tuzlanske Slobode igrali neriješeno, 1:1.

Oba pogotka postignuta su u prvom dijelu veoma zanimljive utakmice. Ovo je i jednima i drugima bila posljednja provjera pred start sezone u kojoj i jedni i drugi žele povratak među premijerligaše. “Rudari” su prvi došli do prednosti pogotkom Milorada Bilbije, a uzvratio je tim sa “Tušnja” golom Saida Husejinovića.

– Protiv Slobode smo odigrali veoma dobro prvo poluvreme, a onda smo u nastavku imali mali pad u igri nekih dvadesetak minuta, kada su Tuzlaci bili bliže našem golu, ali, sve u svemu, mogu da budem zadovoljan. Tokom meča stvorili smo četiri, pet veoma izglednih situacija, ali nismo više od jedne uspeli da pretvorimo u pogodak. Ovih nekoliko dana do početka sezone pokušaćemo da otklonimo još neke sitnice i onda potpuno spremno ulazimo u šampionat – naglasio je Krulj.

Prijedorčani su susret započeli u sastavu: Sekulić, Raković, Pekija, Živanović, Rauš, Bilbija, Milaković, Amoa, Marić, Demonjić i Da Silva, ali, po riječima mladog stručnjaka iz Srbije, to ništa ne mora da znači pred prvenstvenu premijeru.

– Ima još dosta do subote, svi igrači imaju šansu za mesto u startnoj postavi. Ekipa je u odnosu na prošlu sezonu doživela brojne promene i sigurno se još nismo svi dobro ni upoznali. To radimo u hodu, ali verujem da ćemo pronaći dobitnu kombinaciju – nastavio je Krulj.

“Rudari” su u pripremnom periodu odigrali sedam utakmica, pet na Zlatiboru i dvije po povratku. U Srbiji su doživljena tri poraza (Inđija 0:1, Železničar Pančevo 0:3, Metalac Gornji Milanovac 2:3), pobijeđena je FC Hata iz Ujedinjenih Arapskih Emirata sa 1:0, dok je susret ­sa OFK Beogradom završen neriješeno, 0:0. Prije meča sa Tuzlacima savladana je Omarska sa 2:0.

– Na Zlatiboru smo svesno igrali sa veoma jakim rivalima, jer nam je želja bila da vidimo gde smo, ali i da što više uigramo novajlije. Rezultati su takvi kakvi jesu, međutim, mnogo važnije je da smo uradili sve ono što smo planirali – istakao je Krulj.

Mnogi Rudar Prijedor uz bijeljinski Radnik vide kao najvećeg favorita za osvajanje prvog mjesta, a još se spominju Laktaši i trebinjski Leotar.

– Sigurno da to govore oni koji dobro poznaju prilike u fudbalu Srpske. Ta uloga favorita naravno da godi, ali ne želimo i da nas optereti. Ono što je klupsko rukovodstvo postavilo pred nas pokušaćemo da ostvarimo – dodao je Krulj.

Ljubić

Na prvenstvenoj premijeri fudbaleri Rudar Prijedora gostovaće u subotu kod prnjavorskog Ljubića.

– Svakog rivala u ligi poštujemo, ali svi smo svesni naših ciljeva i ambicija koje imamo. Uvek je najteže igrati te premijerne utakmice, ali očekujem da se kući vratimo sa dobrim rezultatom – naglasio je šef stručnog štaba Rudar Prijedora Bojan Krulj.

Glas Srpske