Vremenski uslovi posljednjih desetak dana pogodovali su da se nesmetano odvijaju radovi na asfaltiranju putnih pravaca na području grada.

Asfaltirano je još šest putnih pravaca u mjesnim zajednicama Donja Puharska, Čirkin Polje, Gornji Petrov Gaj i Volar u dužini od oko 3.600 metara.

Kako je ranije navedeno, riječ je o putnim pravcima koje su kandidovali mještani tih naselja, kao i da su novi metri i kilometri asfalta stigli i do najudaljenijih naseljenih mjesta i tamo gdje asfalt nije bilo decenijama, a gdje ima stanovnika, pogotovo mladih koji u njima žele da nastave svoj život.

Inače, radi se o radovima u okviru drugog pojedinačnog ugovora koji je potpisan sa preduzećem “Prijedorputevi” u vrijednosti oko 2.060.000 KM.

Ovim ugovorom je obuhvaćeno 14 kilometara u preko deset mjesnih zajednica odnosno 27 putnih pravaca na širem području grada.

U ranijem periodu završeno je asfaltiranje po prvom pojedinačnom ugovoru, čija je vrijednost radova oko 1.250.000 KM, gdje je asfaltiran 31 putni pravac u dužini oko 7.500 metara.

Slijedi potpisivanje trećeg pojedinačnog ugovora čime će biti realizovana sredstva koje je Gradu Prijedoru donirala Vlada Republike Srpske za asfaltiranje puteva i ulica u ukupnom iznosu od 4.843.000 KM.

prijedorgrad.org