Još jedan prelijep dan na stadionu u Omarskoj. Omarska je na predivan način zajedno sa svojim navijačima proslavila 50 godina postojanja.

Jubilej je uveličao najbolji klub u Republici Srpskoj, banjalučki Borac, koji je prihvatio poziv i odigrao prijateljsku utakmicu sa Omarskom.

Od ranih jutarnjih časova bilo je slavljenički na stadionu.

Stadion se glancao za jubilarnu utakmicu, a mnogobrojni simpatizeri su dolazili, pomagali, donosili skromne poklone i na svaki način željeli da pomognu u organizaciji proslave.

Stadion je bio pun već pola sata prije početka utakmice, a ambijent su posebno uljepšali stanovnici Niševića koji su na stadion unijeli svoju zastavu kojom su još jednom iskazali podršku i ljubav prema našem klubu.

Nema potrebe da opisujemo koliko su Niševićani dali i na terenu ali i na tribinama za naš klub.

Pažnju su izazvali i predstavnici kineske firme koja gradi autoput Banjaluka – Prijedor, koji su došli u posjetu klubu i najavili pomoć u infrastrukturnim radovima.

Kao što smo već napisali i glavne tribine ali i legendarno Brdo su bili ispunjeni do poslednjeg mjesta, a najemotivnij trenutak se desio na samom početku utakmice, prilikom izlaska ekipa na teren.

Po prvi put je emitovana nova-stara himna Omarske ”Naprijed plavi”, koju je 1977.godine napisao Malešević Slobodan, a ove godine Marko Cvijić uradio aranžman, produkciju i sjajno otpjevao.

Ambijent su uljepšali i navijači dimnom zavjesom na Brdu. Sve u svemu, predivan i emotivan trenutak pred više od 1.000 navijača, momenat u kom su još jednom pokazali zajedništvo bivši igrači Omarske, sadašnji fudbaleri, ali i mnogobrojna djeca, pomladak našeg kluba, te naravno navijači i simpatizeri Omarske, koji su još jednom pokazali da su najbolja publika u RS. Jednom rječju predivno.

Što se tiče same utakmice, bilo je očigledno da se Omarska u ovom momentu (desetkovana i izvan trenažnog ciklusa) ne može ravnopravno nositi sa Borcem, koji je jedan od najboljih klubova u BIH, te je Borac zasluženo slavio sa 6-0.

Ostaje mali žal za bar jednim golom kojim bismo nagradili vjernu publiku.

Treba istaći i momenat u 65.minutu kada su na teren istrčali Nišević Dejan i Krecelj Anando, igrači sa najviše odigranih utakmica u istoriji kluba.

Po završetku utakmice, klub je mnogobrojnu publiku počastio kobasicama i pivom, te se druženje ispod zapadne tribine nastavilo duboko u noć.

Proslava jubileja se nastavlja i u nedjelju, kada će u hotelu ”BOMAR” biti održana svečana manifestacija proslave 50 godina Omarske.

Omarska – Borac 0-6

Lukić ‘2, ‘5, Kortez ‘11, ‘24, Begović (ag) ‘14, Čavić ‘58
Sudija: Miloš Gigović (Gradiška)
Gledalaca: 1.300

Omarska
Begović, Stojnić, Romanić Bojan, Jovičić, Anđić, Zdjelar, Vračar, Romanić Darko, Rastoka, Jaćimović, Šunić
Ušli: Krecelj, Nišević, Romanić Dragan, Trkulja, Marin, Jokić Marko, Vukajlović, Sekulić, Radulj, Petković
Trener: Zlatko Jelisavac

Borac
Ćetković, Kvržić, Matić, Jokić, Račić, Ficović, Predragović, Blagajić, Hrelja, Kortez, Lukić
Ušli: Pavlović, Dojčinović, Pejović, Šušić, Kovačević, Bobić, Pišek, Čavić, Marčetić, Vuković, Đermanović
Trener: Vinko Marinović

FK Omarska
Foto – FK Borac