Preko 200 učesnika humanitarne „Trke iz bloka“ okupilo se jutros na Trgu majora Zorana Karlice, odakle je krenuo defile biciklista i trkača do kraja šetališta, gdje je bio start trke.

Kako kažu, trasu od preko 14 kilometara magistralnog puta do cilja, manastira Klisina, nije lako savladati, ali motiviše ih druženje i humanitarna priča koja stoji iza svega, a to je pomoć višečlanim porodicama.

„Po drugi put učestvujem. Važno je da se istrči trka, a ne takmičarski karakter. Staza je malo naporna, jer ima dosta uzbrdica, ali može se savladati uz neko lagano trčanje“, rekla je Prijedorčanka Nikolina Gašić.

Trku je podržao i gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor, koji je jedan od redovnih učesnika.

„Želim da pošaljemo jasnu poruku iz Prijedora, da smo svi tu za naše sugrađane kojima je pomoć najpotrebnija. Poznajem dosta ljudi koji su se odazvali i drago mi je što danas imamo veliki broj učesnika. Dugo poznajem i organizatore i znam da su momci uključeni u ‘Srbe za Srbe’ iskreni u svemu ovome i da je to jedna ispravna i zdrava priča“, rekao je Javor.

„Trku iz bloka“ u Prijedoru po treći put organizuju „Srbi za Srbe“. Sav prihod namijenjen je za pomoć porodici Ivetić iz Prijedora.

Od kotizacije i donacija, očekuju da prikupe oko sedam hiljada maraka.

„Riječ je o samohranom ocu četvoro djece. Pokušavamo da riješimo njihovo stambeno pitanje, a nadamo se da ćemo u tome uspjeti do kraja godine, bilo da izgradimo novu ili kupimo neku adekvatnu kuću“, rekao je Saša Vignjević, predsjednik humanitarne organizacije „Srbi za Srbe“ iz Republike Srpske.

On je izrazio zadovoljstvo što imaju rekordan broj od preko 200 učesnika iz gradova u okruženju, te Nevesinja i Rogatice.

Ova organizacija u Srpskoj je ove godine prikupila preko 200.000 KM, a svoja sjedišta imaju u preko 30 gradova.

Slijede turniri u brzom šutiranju trojke, „Trojka iz bloka“, koji će biti održani na 17 lokacija u RS.

kozarski.com