Laktaši – Omarska 3-1

Sudija: Stefan Đukić (Ugljevik)
Gledalaca: 200
Strijelci: Škorić u 15., Marković u 41.(penal) i 78. (penal) za Laktaše, Kopanja u 57. minuti za Omarsku
Žuti kartoni: Ostojić (Laktaši) Ratković, Stojnić, Banović (Omarska)

Laktaši
Tadić 6,5, Vuković 7 (Jotić -), Škorić 7,5 (Petković -), Trivić 7, Džombić 7 (Milojević -), Ostojić 7, Marković 8, Bosančić 7,5, Komljenović 7 (Janjetović -), Janković 7, Keleman 7 (Milić -)
Trener: Miljan Bajić

Omarska
Vujičić 6, Stojnić 6, Banović, Ratković 6, Anđić 6, Rastoka 6, Grahovac 6 (Radulj -), Vračar 6 (Sekulić Nemanja –), Panić 5,5 (Šunić 6), Jaćimović 6, Kopanja 7
Trener: Zlatko Jelisavac

Omarska je na gostovanju u Laktašima odigrala još jednu dobru i kvalitetnu utakmicu, ali je ponovo nedostajalo malo sreće i koncentracije da sa gostovanja donesemo zlata vrijedne bodove.

Prvu šansu na utakmici je imala ekipa Omarske kada je Kopanja u 5’ minutu izašao sam pred golmana Tadića , ali je ovaj bio uspješniji. Nova velika šansa za Omarsku u 12’ minutu. Nakon dubinske lopte, Panić je pobjegao štoperima Laktaša, izašao sam pred golmana Tadića, ali i ovaj put golman Laktaša izlazi kao pobjednik. I onda kazna u 15’ minutu utakmice. Škorić rezantnim udarcem sa šesnaest metara pogađa za 1-0. Sporna situacija u 38’ minutu utakmice. Igrač Laktaša udara Anđića u predjelu glave u kaznenom prostoru. Sudija Đukić ne pokazuje na bijelu tačku. Nastavila je Omarska dobru igru, ali u 41’ minutu iz bezazlene situacije, sudija pokazuje na penal za Laktaše. Mnogi će reći prestroga odluka da zbog navodnog povlačenja Ratkovića dosudi kazneni udarac. Siguran sa bijele tačke je bio Marković i Laktaši su otišli na odmor sa 2 gola prednosti.

Već u 56’ minutu utakmice majstorija Kopanje u šesnaestercu gostiju za smanjenje rezultata na 2-1. I onda sporna situacija, očigledno igranje rukom igrača Laktaša u kaznenom prostoru, vidjeli su svi na stadionu osim sudije Đukića, koji je propustio da dosudi kazneni udarac za ekipu Omarske. Nastavila je Omarska sa dobrom igrom i opasnim napadima i u nastavku utakmice, dok se ekipa Laktaša koncentrisala da sačuva sopstveni gol.

I onda u 76’ minutu utakmice, Banović neoprezno startuje a sudija Đukić pokazuje na bijelu tačku i novi penal za Laktaše. Siguran je ponovo Marković, ispostaviće se za konačan rezultat utakmice 3-1.

Imala je Omarska svoje prilike i u nastavku, a izdvajamo onu Vračara iz 86’ minute kada je pogodio stativu.

Vrijedi istaći da je Ognjen Jaćimović danas odigrao svoju 200 utakmicu u dresu Omarske. Sa druge strane, mladi Sekulić Nemanja je debitovao za prvi tim.

Prvenstvo se nastavlja u nedjelju kada u Omarsku dolazi ekipa Tekstilca iz Dervente. Pozivamo navijače da ponovo ispunimo tribine i damo podršku našoj ekipi u veoma bitnoj utakmici u borbi za opstanak.

FK Omarska