Danas je Svjetski dan radija. On se obilježava u znak sjećanja na 1946. godinu kada je osnovan radio Ujedinjenih naroda.

Glas Saše Goronje koji je spiker 27 godina dobro je poznat slušaocima Radio Prijedora. Priča da je 13. februar za njega posebno značajan datum. To je svjetski dan radija, ali i datum rođenja njegovog sina.

“Kada volite ono što radite i što vam je posao onda je to pun pogodak i daje rezultate, 27 godina radim, ispratio sam dvije kolegice u penziju, Seniju Džafić i Jadranku Rečević, od kojih sam mnogo naučio. Svi koji budu ovdje i rade ostave trag za sobom. Radio je nešto što bi trebalo da prođu svi ljudi koji rade u medijima”, poručuje Goronja.

Budući da Radio Prijedor uspješno gazi 54. godinu postojanja na ovaj medij ponosni su u Informativno poslovnom centru “Kozarski vjesnik”.

“Radio je medij koji uvijek ima slušaoce koji ga vole. Mislim da je jedan od omiljenih medija široj populaciji. Radio Prijedor nastoji da ugodi slušaocima i da imamo sadržaje za sve od 7 do 77 godina i nadam se da uspjevamo u tome. Tako ćemo i nastaviti”,rekla je Gordana Kaurin, zamjenik glavnog i odgovornog urednika IPC-a ”Kozarski vjesnik”.

kozarski.com