U Prijedoru je danas obilježena 29. godišnjica pogibije osam i ranjavanja petorice prijedorskih policajaca na bihaćkom ratištu.

Predsjednik Mjesne boračke organizacja SJB CJB Prijedor Goran Gavranović rekao je da se danas 15. put zaredom obilježava ovaj dan kao jedan od najtragičnijih dana prijedorkse policije.

“Toga dana je na bihaćkom ratištu poginulo naših osam kolega saboraca. Danas odajemo počast njima, a ujedno i za 36 policajaca poginulih u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i za 74 policajca koja su poginula na nivou tadašnjeg Centra javne bezbjednosti, a današnje Policijske uprave /PU/ Prijedor”, rekao je Gavranović.

Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor rekao je da je ovo dan sjećanja na sve stradale policajce tadašnjeg CJB Prijedor, kao i Odreda specijalne policije, hrabre junake koji su svoje živote položili i ugradili tokom prethodnog Odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Ovi ljudi koji su svoje živote dali, branili su granice Republike Srpske, svoja ognjišta, kuće i porodice. Zahvaljujući njima, imamo slobodu i Republiku Srpsku. NJihove porodice mogu računati na iskrenu podršku grada i Gradske uprave, što smo i pokazali u prethodnom periodu, a na nama je, na mladim generacijama i budućim generacijama koje dolaze da budemo složni i jedinstveni, da čuvamo i jačamo Republiku Srpsku, jer je to naša dužnost i obaveza”, poručio je Javor.

Načelnik PU Prijedor Sretoja Vujanović rekao je da je danas prisluživanjem svijeća i polaganjem vijenaca ispred spomen ploče dan sjećanja na jako težak dan za prijedorske ratne polcicajce i pripadnike policije poginule u Odrbambeno-otadžbinskom ratu.

“Na taj način još jednom smo pokazali da nisu zaboravljeni i da njihova žrtva koju su ugradili u temelje Republike Srpske nikad neće biti zaboravljena od strane sadašnjih policijskih službenika”, dodao je Vujanović.

Polaganju vijenaca i paljenju svijeća ispred spomen ploče u prostorijama Policijske stanice Prijedor 2 prethodio je parastos u hramu Svetog proroka Ilije.

prijedorgrad.org