Sedma godišnja izložba Udruženja likovnih umjetnika Prijedor biće otvorena u petak, 23. decembra, najavila je danas predsjednik ovog udruženja Milica Tošić.

Ona je navela da će učestvovati 23 autora.

“Izložba je posvećena našem velikom umjetniku Radovanu Kragulju, a njegove grafike se nalaze na pozivnici i naslovnoj strani kataloga i cijela jedna strana prikazuje život i djelo ovog stvaraoca”, rekla je Tošićeva Srni.

Ona je dodala da je projekat pod nazivom “Prva izlagačka sezona galerije Udruženja likovnih umjetnika Prijedor” prošao na javnom pozivu za vizuelne i multimedijalne umjetnosti u Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske koje će ga sufinanisarati sa 6.000 KM ili 80 odsto ukupne vrijednosti.

“Dobili smo za ovaj projekat i hiljadu maraka od Gradske uprave, a novac iz Ministarstva očekujemo, kako bismo mogli krenuti sa aktivnostima”, navela je Tošićeva.

Tim projektom predviđeno je sedam izložbi, autora mahom iz Banjaluke i Prijedora, kojima bi se i afirmisao prostor uz vatrogasni dom koji je Udruženje likovnih umjetnika Prijedor dobilo od grada na korištenje i intenzivirale aktivnosti Udruženja.

nezavisne.com