“Nešto treće”, naziv je novog romana Pere Radulovića, koji je u ponedjeljak promovisan u Prijedoru. Za razliku od prethodna dva “Lova, seks i ništa treće” i “Treći Njutnov zakon”, najnoviji roman je psihološka drama, koji se čita u jednom dahu. “Riječ je o ispovijesti jednog čovjeka drugom čovjeku, zbog koje se njihov odnos mijenjao. Mislim da će ovaj roman biti zanimljiv čitalačkoj publici”, istakao je Radulović, koji se inače bavi projektovanjem u rudarstvu, a muzika i pisanje su mu hobi već godinama.

Recenzent romana “Ništa treće”, Tamara Dragić ističe da je štivo lagano i pitko, ali da ima snažnu poruku. Pero Radulović je jedan od sedam zavičajnih pisaca čiji je roman izabran putem javnog konkursa koji je ove godine objavila Narodna biblioteka “Ćirilo i Metodije” iz Prijedora.

“Na ovaj način predstavljamo zavičajne pisce, koji do sada nisu imali prilike da se predstave domaćoj publici. Radulović je savremeni autor, a nadamo se da će se tematika njegovih romana svidjeti široj čitalačkoj pubici”, istakla je Gordana Vila, direktor Narodne biblioteke “Ćirilo i Metodije”.

kozarski.com