prijedor-celik-izvjestaj (1)Nastavili su rukometaši Prijedora seriju pobjeda u prvenstvu Premijer lige BiH u sportskoj dvorani „Mladost“ i desetim uzastopnim ovosezonskim trijumfom (ukupno 15-im), savladavši lidera na tabeli Čelika sa 27:26(16:11).

Utakmica je donijela kvalitetan rukomet, od početka se vidjelo da oba rivala igraju bez kalkulacija na tri boda, što je ispostaviće se na kraju i jednima i drugima davalo nadu, a odlučivale su nijanse.

Do 18. minuta bilo je neriješeno (8:8), da bi, uz odlične intervencije golmana domaćih Miodraga Čuture, efikasnog Dejana Unčanina u napadu i uvijek zahvalnog pivotmena Mladen Blagojević koji se istakao sa 3 gola u napadu, izabranici trenera Bojana Unčanina do odmora stekli lijepu prednost od pet golova viška.

U nastavku oslabljeni Prijedorčani, jer u timu nije bilo Srđana Savića (privatno odsustvo u Njemačkoj) i povrijeđenog Stefana Gavrića, dozvolili su gostima na čijem golu je bio nesavladiv Jasmin Hadžihasić da naprave preokret (17:18, 41. minuta), a kada u 53. minuti, dok je na semaforu stajao rezultat 23:26, iskusni Dejan Unčanin, čovjek koji na sebe uzima odgovornost, nije iskoristio sedmerac, činilo se da je rival na putu da stigne do uspjeha.

prijedor-celik-izvjestaj (2)Ipak, Prijedorčani su pokazali da su dobro psihički i fizički pripremljeni, dali su i posljednji atom snage, Čutura povratkom među stative donio sigurnost, a minut i 15 sekundi prije kraja lijevi bek Beni Škrga postigao je gol za konačan ishod, jer do kraja nije bilo golova.

Uz dva neiskorištena napada na obje strane, Čelik nije ni u posljednjem, prekinutom na osam sekundi do završetka meča zbog tajm-auta trenera Bašića, uspio da stigne bar do boda. Uslijedilo je veliko slavlje prijedorskih rukometaša i njihovih simpatizera na tribinama.

-Teška utakmica, jer Čelik je došao kao prvoplasirana ekipa sa tri „vezane“ pobjede. Poslije odličnog prvog dijela dozvolili smo mu u nastavku, sa padom kocentracije da se „vrati u život“, ali ipak smogli snage da slavimo, iskreno rečeno i uz dosta sreće, koja prati hrabre. Zahvalio bih se i publici koja nas je „nosila“ i ujedno je pozvao da nas podrži i protiv Izviđača iz Ljubuškog, gdje ponovo želimo tri boda i ostanak u trci za četvrto mjesto i izlazak u Evropu – naglasio je Blagojević.

Trener Bojan Unčanin se zahvalio Zeničanima na fer i sportskoj igri, ali i svojim igračima, jer su „izgarali“ do posljednjeg minuta na terenu.

-Utakmica je opravdala epitet derbija. Imali smo na odmoru prednost od pet golova, ali nismo izdržali u istom ritmu. Imali smo četiri neiskorištena sedmerca, ali u posljednjih pet minuta napravili 4:0 i zasluženo slavili – zadovoljno je konstatovao Unčanin.

U redovima gostiju iz Zenice, osim sjajnog Hadžihasića, treba pohvaliti i učinak Kadića koji je postigao 10, te Jaškića sa 6 golova

Prijedor-Čelik 27:26(16:11)

Prijedor
Dvorana „Mladost“
Gledalaca: 250
Sudije: Mario Primorac i Žarko Hrstić (obojica iz Ljubuškog)
Sedmerci: Prijedor 9(5), Čelik 3(2)
Isključenja: Prijedor -, Čelik 2 minuta

PRIJEDOR
Beširević, Bojić 4, Dejan Unčanin 7, Miljuš, Popović, Škrga 3, Mirković, Kaurin 4, Daničić 5, Selimbegović, Topić, Janković, Balaban, Čutura-13 odbrana + 1sedmerac, Blagojević 4, Radaković
Trener: Bojan Unčanin

ČELIK
Dervenčić, Martić 3, Ekinović, Mehić, Memić, Mujanović, Jaškić 6, Kadić 10, Hadžihasić-12 odbrana + 4 sedmerca, Begagić 4, A.Ćosić, H.Ćosić 2, Tufekčić, Jolović 1, Begović
Trener: Adnan Bašić

N.Đerić/A.Drakulić
prijedor-celik-izvjestaj (3) prijedor-celik-izvjestaj (4) prijedor-celik-izvjestaj (5) prijedor-celik-izvjestaj (6) prijedor-celik-izvjestaj (7) prijedor-celik-izvjestaj (8)