Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor obišao je danas asfaltirane ulice u Aerodromskom naselju i sa mještanima razgovarao o infrastrukturnim problemima i potrebama.

“Meni kao gradonačelniku posebno je drago što su ovi ljudi zadovoljni do sada urađenim.Kao što je poznato. izbori su održani 12. decembra i od tada do danas mi smo asfaltirali više od 40 putnih pravaca. Vrijednost tih radova je dva miliona maraka, a ukupna dužina asfaltiranih puteva je veća od 13 kilometara”, rekao je Javor novinarima.

On je najavio da će u narednim danima biti asfaltirano još 19 putnih pravaca odnosno pet kilometara puteva širom Prijedora, vrijednosti 560.000 KM.

“Od ovih sredstava koja smo planirali utrošiti zahvaljujući Vladi Republike Srpske, koja je prepoznala probleme naših mještana i same lokalne zajednice, mi ćemo raditi na teritoriji, nadam se, uskoro buduće opštine Omarska i ono što je bitno naglasiti je da ćemo tamo najveći dio makadamskih puteva i asfaltirati. Pored toga u Gornjim Orlovcima ćemo raditi određene putne pravce i ono što zasigurno raduje naše mališane i njihove roditelje i nas kao lokalnu zajednicu, napokon ćemo završiti trotoar kod Osnovne škole `Petar Kočić` na Urijama”, dodao je Javor.

On je istakao da se nastavlja dobra praksa rekonstrukcije dotrajalih ulica i da se nakon Ulice majora Milana Tepića sada prelazi u naselje Pećani.

“Tamo nam je cilj da u što kraćem roku asfaltiramo ključnu Ulicu mitropolita Petra Zimonjića. Svi mještani imaju pravo i pozvaćemo ih kada bude završen projekat, da daju svoje mišljenje i prijedloge odnosno da oni sami odlučuju kako će da izgleda glavna ulica. Ovih dana očekujemo da će biti raspisan tender za asfaltiranje platoa između boračkih zgrada na Pećanima, da završimo cjelinu što se tiče tog dijela grada”, poručio je Javor.

Predsjednik Savjeta mjesne zajednice Aerodromsko naselje Nikola Marić rekao je da ovdje živi više od 20 godina i da mještani do pretprošle godine nisu dobili ništa.

“U međuvremenu nam je asfaltirano više od 25 ulica za dvije godine. Očekujemo još rasvjetu i ostaje nam za asfaltiranje još 11 ulica, negdje otprilike još oko 1.300 metara sve ukupno. Oborinske vode predstavljaju problem, ali imamo obećanje da će to biti riješeno u što kraćem roku”, rekao je Marić.

prijedorgrad.org