U organizaciji Lovačkog udruženja “Sana” iz Oštre Luke održano je lovačko veče na kojem su se okupili ne samo lovci ovog lovačkog, nego i drugih brojnih udruženja u znak podrške domaćinima.

Ljubomir Trkulja, predsjednik LU “Sana” iz Oštre Luke i domaćin ovog druženja, podsjetio da je ovo Lovačko udruženje osnovano 1998. godine, da trenutno broji 300 članova i da ima lovnu površinu od 18476 hektara.

-Organizovani smo po sekcijama. Funkcionišemo odlično, nemamo problema,ni bilo kakvih trzavica, a dobro i finansijski stojimo – rekao je Trkulja.

Lovačko udruženja “Sana” iz Oštre Luke jedno je od uzornih lovačkih udruženja, ocijenio je Goran Zubić, pomoćnik ministara za resor šumarstvo i lovstvo u ministarstvu poljoprivrede.

– Osjećam se resorno nadležan i večeras za ovaj skup. Mogu samo da kažem da je lovstvo u Republici Srpskoj uređena oblast. Korisnici lovišta su lovačka udruženjameđu koji je “Sana” iz Oštre Luke, koja je uzoran korisnik lovišta – rekao je Zubić.

Lovačke večeri, poput ove, su dugogodišnja tradicija svih lovačkih udruženja.

Na njima se pored večere i zabave organizuje i neizbježna lovačka tombola sa nagradama u kojima dominira lovačka oprema.

kozarski.com