Političke elite na vlasti u cijeloj BiH trenutno podgrijavaju nestabilnost i ogrezli su u korupciji. Sa njima nema budućnosti i to je jasno. Ovaj antisistem treba potpuno okrenuti da bismo stvorili sistem – rekla je Trivićeva.

Sjajan i inspirativan razgovor sa mladim ljudima. Razgovarali smo o budućnosti Republike Srpske, onom idealu kojem su težili i koji su u srcu imali oni koji su je stvarali i branili. Tom idealu slobode, pravde, prosperiteta i istinskih ljudskih vrijednosti treba da vratimo Republiku Srpsku i otmemo je iz ralja onih koji su je udaljili vrlo daleko od društva koje nudi perspektive mladima.

Rekla je ovo potpredsjednica PDP-a i narodni poslanik Jelena Trivić nakon skupa „Srpska mladima“ održanom u Prijedoru.

– Moja poruka mladima je da se uključe, da utiču na društvena kretanja, da budu aktivni i buntovni, ali ozbiljni. Vremena su složena i ozbiljnost će sve više biti na cijeni- rekla je Tivićeva.

Ona je istakla da je vrlo zanimljivo o svemu razgovarati sa mladima, ali da je ključna stvar koja ih interesuje jeste posao.

– Posao veže čovjeka za mjesto. Ako nema posla, čovjek odlazi ma koliko volio svoju otadžbinu. Preduslov za više radnih mjesta je politička stabilnost i pravna država. Političke elite na vlasti u cijeloj BiH trenutno podgrijavaju nestabilnost i ogrezli su u korupciji. Sa njima nema budućnosti i to je jasno. Ovaj antisistem treba potpuno okrenuti da bismo stvorili sistem – rekla je Trivićeva.

Dodala je da je sa mladima vodila vrlo zanimljivu debatu o tome kakva je i kakva treba da bude uloga države u ekonomiji.

– Iznijela sam jasan stav da država treba da stvara stimulativan regulatorni ambijent za bavljenje poslovnom aktivnošću. To znači efikasan i brz javni sektor koji stoji na usluzi privredi i građanima, a ne ovo što imamo danas, potpuno obrnuto, da je privreda servis i koleteralna šteta neefikasnog javnog sektora. Uloga države je da stvori ambijent koji je posvećen promociji individualne inicijative, koji će dalje voditi proširenju baze ljudi i firmi koji privređuju i zarađuju. Uvijek je interesantno sa mladima jer oni vide danas ono što će biti sutra, njihovi pogledi vjesnik su promjena – poručila je Trivićeva.

rtvbn.com