Gradonačelnik Prijedora Slobodan Javor danas je upriličio prijem za predstavnike Košarkaškog kluba „Prijedor-Spartak“ povodom obilježavanja 50. godišnjice postojanja i rada ovog sportskog kolektiva.

Na ovom prijemu je bilo govora o promociji Monografije „50 godina rada i postojanja Košarkaškog kluba Prijedor–Spartak“, autora Saše Jakovljevića koja će biti održana u petak 4.februara u Muzeju Kozare.

Gradonačelnik Slobodan Javor je iskoristio priliku da među prvima čestita vrijedan jubilej svim članovima i rukovodstvu kluba. On je potvrdio opredijeljenost gradskih vlasti da podržava sport i sportske kolektive u gradu naglašavajući značaj razvoja sporta i za ove i buduće mlade generacije.

Predstavnici kluba su na ovom prijemu istakli da je KK „Prijedor-Spartak“ osnovao prije 50 godina Momčilo Mrđen, inače profesor prijedorske gimnazije, koja je u to doba stala iza ovog kluba. Kroz sve ove godine kroz klub su pršle i stasavale mnoge generacije.

Svi oni zajedno pronosili su ime ovog kluba na raznim takmičenjima na kojima je odigrano na hiljade utakmica, a klub je tokom pola vijeka postojanja imao i 14 predsjednika.

Na najavljenoj promociji Monografije koja na svojevrstan, ilustrovan način svjedoči o decenijama rada ovog kluba, biće uručene zahvalnice, plakete i posebna priznanja zaslužnim za razvoj KK „Prijedor-Spartak“ u proteklom periodu.

Pokrovitelj Monografije je Grad Prijedor.

KABINET GRADONAČELNIKA