Predsjednik GO DNS Prijedor Goran Predojević oglasio se Saopštenjem za javnost pred sjednicu Skupštine grada Prijedora koja je na rasporedu naredne sedmice a na kojoj će se raspravljati o Budžetu za 2022. godinu.

On je naveo da nakon završenih izbora stranka nastavlja sa konkretnim aktivnostima koje bi poboljšale život svih građana Prijedora.

-Prvi u nizu koraka biće prilikom usvajanja budžeta za 2022. godinu kada ću uložiti amandmane za sufinansiranje smještaja djece u privatne vrtiće, koji iznosi 130.000 KM na godišnjem nivou, tako da bi svi mališani imali vrtić pod jednakim uslovima. Time bi omogućili da svi roditelji plaćaju smještaj za svoju djecu u iznosu od 150 KM mjesečno, bilo da idu u našu javnu ustanovu ili privatni vrtić – naveo je Predojević.

On je dodao da će predložiti amandman da svi osnovci dobiju besplatne udžbenike, sa čime bi konačno pokazali da stvarno vodimo računa o najmlađim stanovnicima grada, a ne samo deklarativno.

Podsjetivši da su svi prijedlozi DNS-a u proteklom periodu po ovom pitanju odbijeni on je je izrazio nadu da će ovaj put biti drugačije.

-Predložiću amandman da zdravstveni radnici dobiju novčanu pomoć od grada u visini od 500 KM što bi ukupno iznosilo 500.000 KM, kao i amandman za izgradnju javnog toaleta i trim staze u Pećanskom parku. Ovo je prilika za Prijedor i sve nas zajedno da pokažemo da brinemo za sve njegove stanovnike i da stavimo u prvi plan ono oko čega se moramo slagati apsolutno svi u gradu a to je bolji i kvalitetniji život, navodi se u Saopštenju za javnost koje je potpisao predsjednik GO DNS Prijedor.

Priredio – www.prijedordanas.com